Luxusný veterník na plechu fotorecept
Odpaľované cesto, vanilkový krém, výborná pochúťka na oslavy, posedenie pri dobrej káve. Odporúčam upiecť, nie je to nič namáhavé.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
125 ml |
|
125 ml studená |
|
125 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
140 g |
|
4 ks |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 bal. (20g) |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
200 g čerstvé |
|
0,5 dl (alebo rum, ale nemusí byť ) |
|
Šľahačka: | |
300-350 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Na zdobenie: | |
|
|
(biela alebo mliečna) |
|
Postup
-
1
Suroviny na odpaľované cesto.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtky. Zbytok mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom dáme variť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný puding so žĺtkami a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Po uvarení puding prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
4
Počas chladnutia pudingu pripravíme cesto. Do hrnca vlejeme mlieko, studenú vodu, pridáme soľ, cukor a pokrájané maslo. Dáme variť pokiaľ sa maslo nerozpustí, viď foto. Pridáme preosiatu múku a na malom stupni plameňa odpaľujeme cesto 3-4 minúty.
-
5
Keď sa už cesto nelepí na dno a steny hrnca, preložíme ho do mixéra a necháme mierne vychladnúť.
-
6
Do mierne vychladnutého cesta zašľaháme postupne po jednom vajíčka. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený plech 25x35 cm.
-
7
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespadlo. Po upečení rúru vypneme a do dvierok založíme rukavicu (urobíme škáru), aby cesto vychladlo.
-
8
Cesto po upečení.
-
9
Po vychladnutí puding prešľaháme mixérom, pridáme 0,5 dl vaječného likéru alebo rum (nemusí byť) a po častiach zašľaháme zmäknuté maslo.
-
10
Pripravený krém.
-
11
Krémom potrieme upečený korpus. Vyšľaháme smotanu so Smetafixom do tuha a šľahačku rozotrieme na krémovú plnku, uhladíme.
-
12
Pofŕkame čokoládovou a karamelovou polevou (ktorú dáme do cukrárskeho vrecka), karamelová poleva je domáca. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
-
13
Po stuhnutí ochutnávka... Pokrájame na menšie kocky, rezy podľa seba. Dobrú chuť.
Dievčatá som rada, že ste nakukli na recept a hádam ho niekto aj upečie... @farbuska ,ďakujem za príjemný komentár, ktorý vždy poteší... krásny dník..
Ďakujem za povzbudenie som rada, že recept zaujal.
Oplatí sa upiecť, dobrota som rada, že si si našla nahliadnuť na recept a prečítať...