Panenští Ondrášci
Předkládám další recept z bramborákového těsta. Určitě se Ondrášci budou lépe obracet než Falešný Ondráš :-D!!!
Guláš
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej opražíme na kocky nakrájanu krkovičku, osolime okoreníme a prídame mletu papriku....
Rolovaný bôčik s chrenom
Po minimálnej námahe pri tvorení tohto jedla, vás určite milo prekvapí jeho výborná chuť. Keď...
Diabolská panvica s pivom
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ,...
Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže
@jerica , recept mám od mojej babky , varievala takto plnenú papriku ešte keď som...
Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...
Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...
Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...
Bravčová veža
Receptík je vymyslený, ingrediencie okrem šampiňónov sú inšpiráciou z jednej reštiky kde sme si raz...
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...
Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...
Guláš z bravčových kolienok
Guláš z vepřových kolínek jsem si oblíbil a při současné ceně hovězího masa ho vařím častěji.
Pečená plnená podbrušinka pečienkami a mrkvou /fotorecept/
Veľmi obľubujeme tento tenký plátok mäsa, lebo sa dá pekne naplniť a vyzerá pekne, keď...
Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...
Pečené bravčové karé
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, ...
Maďarský guláš po mojom
mala som chut na fajny gulasik a nemala som cas na dlhu pripravu
Chrenový šalát z údeného mäsa a fazuľky
Údené mäso, sterilizovanú uhorku a kapiu nakrájame na rezance. Fazuľku uvaríme v osolenej vode...
Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.
Kuriatko aj bravčové rebierka na paradajkách
Kedže mam v záhrade veľa paradajok, tak som sa rozhodla ich použiť. a urobila som dobre,...
Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....
Berlínske koleno - Berliner Eisbein
Toto je excelentní úprava vepřového kolena, které chutná úplně jinak, než běžný ovar a má...
Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...
Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....
Sekaná so šošovicovým prívarkom
Spomienky na detstvo v školskej jedálni sú stále silné.
Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny, vlastne...
Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...
Bravčové na prírodno
Jeden večer som nevedela čo na večeru a kedže u nás sa preferuje mäsko tak som urobila...
Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...
Cuketový slaný koláč
Keď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa....