Čevapčiči

rein - fotkarein, 27. októbra 2012
Čevapčiči
Foto: rein

Prvý krát tento recept robím z troch druhov mäsa a konečne som pochopil,prečo to tak musí byť.Baranina tam nesmie chýbať.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
300 g
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko mäso zomelieme aj s cibuľou na jemno,pridáme papriku a soľ podľa potreby,zamiešame a odložíme do chladničky na dve hodiny odležať.

    Čevapčiči - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením si vymodelujeme ,že vraj šúlky v tvare prsta,ale mne vyšlo niečo iné a na oleji opečieme zo všetkých strán.Podávame s varenými zemiakmi,nakrájanou cibuľou a plnotučnou horčicou.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Tak toto je čevabčiči - žiadny cesnak, vajce, majoránka, a pod., to by sme rovno mohli robiť fašírky.....sú tu nejaké tie rcp na ne, ale nie sú správne. No, ak nie je baranina, síce sa dá, ale asi nemajú už tú originál chuť, no, nevadí, aj tak sú dobré.
@domacapani , po rozpade Yugo je 8 republik a este viac receptov na Ćevapi (Sarajevski, Banjalučki, Pazarski, Leskovački, Beogradski ...) daktore nemaju bravcove a daktore baranie , skor nemaju cibulu a papriku ale maju v sebe prasok do peciva...
Mi sme ich tiez grilovali...pridavali sme jahnacinu a vegetu. A to ked nam podavali v skole este pred 30 rokmi som to nemohla ani citit. No a potom som ich jedla u znamich zo Sarajeva a oni to tiez grilovali...to bola vona! Mysilm, ze ta ma dostal ku stolu... len sa po cevabcici zaprasilo :-) Su fantasticke <3

Pridaj komentár k receptu: