Foto: stefanm
Jedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu ohlásila na obed svokra , tak som si ho Zobraziť celý popisJedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu ohlásila na obed svokra , tak som si ho pomenoval "Rezeň s v o k r a " !!! Mám v živote šťastie , že moje jedlá chutia nie len mojej manželke ale občas aj svokre . A minule mi pochválila aj jablkový koláč . Niekto by svokre najradšej ponúkol otrávené , iba raz jedlé huby .Ja som tej svojej pripravil takúto lahôdku ! Vážme si svokry . Dali život naším láskam !!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky bravčového karé natenko rozklepeme , ochutíme soľou a korením a na nich ...
-
2
... položíme plátok šunky , pridáme ...
-
3
...praženicu s hráškom a slaninkou , ...
-
4
... kúsok párky , ...
-
5
... preložíme a ...
-
6
... zopneme špáradlami .
-
7
V trojobale obalené ...
-
8
... dochrumkava vypražíme a ...
-
9
... podávame .
-
10
Ako prílohu som zvolil dusené mastené zemiaky , paprikovú ryžu , jogurtovú tatárku , slivkový kompót a pivo . Svokra si pochutila a mne bolo dobre !!!
ozaj, viete z akych slov - podla Haliny Pawlovskej - vznikol cesky nazov svokry, teda tchýně? tchoř a svině. aspon tak to prezentovala na jednej zo svojich "one woman show". :-)
Dobrý recept... urobím to niekedy zaťovi - ale o dva týždne sú pozvaní k nám na kačicu, po ktorej sa budú zalizovať :):):):)
Dobré jedlo, vtipný zaťko - no čo si viac tvoja svokra môže priať?