Foto: thedrunkchef
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.
- 2
Vo výpeku orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme trochu cukru (na kilo mäsa jednu lyžicu) a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme mrkvu, horčicu (na kilo mäsa 4 vrchovaté lyžice), krátko porestujeme a zalejeme vodou, alebo vývarom.
- 3
Do omáčky pridáme mäso, ktoré sme odložili stranou. Privedieme k varu a potom cca 30 minút varíme na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.
- 4
Nakoniec prilejeme smotanu, podľa potreby zahustíme a povaríme ešte 5-7 minút. Podávame s houskovým knedlíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prikladám dôkaz: