Bravčové na horčici

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 18. októbra 2012
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.

  2. 2

    Vo výpeku orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme trochu cukru (na kilo mäsa jednu lyžicu) a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme mrkvu, horčicu (na kilo mäsa 4 vrchovaté lyžice), krátko porestujeme a zalejeme vodou, alebo vývarom.

  3. 3

    Do omáčky pridáme mäso, ktoré sme odložili stranou. Privedieme k varu a potom cca 30 minút varíme na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.

  4. 4

    Nakoniec prilejeme smotanu, podľa potreby zahustíme a povaríme ešte 5-7 minút. Podávame s houskovým knedlíkom.

Diskusia k receptu

jerica
Už sa varíí:-)) super jednoduché , chutné:-)
elixir
Toto jedlo nas doma spravi super-stastnych! ;) Varim cez vikend.
margaretka28
Aj mne sa to veľmi páči a čokoľvek s knedľou má u nás úspech, takže ukladám.:-)
jerica
ďakujem za výborný recept , tak ako som písala , že sa varí , veru aj do práce mojej polovičke som nachystala, išlo to ako po masle , hlavne som mala knedlu , mäsko bolo mäkučké a chuť výborná, ja som si ju trošičku vylepšila , mala som rozkrojený pomaranč a polovica bola voľná , šup šťavička do omáčky, dík za recept:-)
prikladám dôkaz:


jerica
ja nemám také krásne foto ako ty,ale mäsko mňam:-)
meda
Ďakujem za recept - je výborný aj s pečenými zemiakmi. Eľte raz vďaka za recept!
anka22
robila som včera tento recept,výborný a rýchly obedík.Budem varit toto častejšie dakujem
kimlo
Výborné! Odporúčam tento recept, tá omáčka je fantastická! Len som použil namiesto smotany na varenie smotanu na šľahanie 33%.


1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia