Foto: nigella87
Naša tradícia a klasika, nikdy sa nám nepreje :) Každý si ho "odvaril" nespočetne veľakrát.... Ja ho varím takto ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si hlavné suroviny... mäsko som si nakrájala na stredne veľké kocky.
-
2
Do väčšieho hrnca som dala olej a pridala cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom aby sa opražili do sklovita.
-
3
Do cibuľky som dala všetky koreniny - mletú rascu, papriku, majorán, korenie, soľ, pomiešala a do toho dala kocky mäska a nechala orestovať aby zostali z každej strany pekne obelené.
-
4
.. podliala som vodou aby mäsko kúsok vyčnievalo a nechala som dusiť 15 minút.. občas som premiešala..
-
5
Potom som pridala kapustu premiešala, priliala 2 dl vody, prihodila 2 bobkové listy a dusila ďalších 15 minút.
-
6
Neskôr som do gulášu priliala 3 dl mlieka pomiešala a zakrátko smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Počkala som pokým nezovrie a krátku chvílu som ešte povarila. Okerenila som a dosolila, poprípade možte pridať mletú červenú papriku aby bol kúsok oranžovejší ;-) Podávame ako ináč - tradične s kysnutým knedlíkom.
vsimol som si ze vela ludi rad pouzivaju zdrobnliny-mäsko atd
Preco?
varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gulas/6466-recept.ht...
PS : majorán by sa mal pridávať do jedla až po uvarení ,lebo varením môže zhorknúť .(inač ja do segedinského majoran vôbec nedávam )
takto je zivot peknucky,milucky,a vsetko je na tomto svete radostnejsie !
dnes som dodrzal presne postup do bodky co obvykle nerobim tak som zvedavy a pridal som 3 cili papriky z nalevu, paradicka
Pozdravujem zo Stuttgartu, Peace