Burger s chrumkavým rezňom
Spojili sme to, čo nám mimoriadne chutí - poriadne naplnenú žemľu a vyprážaný rezeň. A...
Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...
Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....
Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...
Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...
Jednoduché čevapčiči
Máte aj u vás doma obľúbený recept na čevapčiči? Pridávate aj vajíčka, strúhanku či pálivú papriku?...
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom
Určite sa oplatí uvariť na obed toto bravčové karé. Dobrota je o pár minút na...
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
Jednoduchý čiernohorský rezeň
Rezne stále patria medzi naše najobľúbenejšie jedlá. Aj tento náš jednoduchý čiernohorský rezeň stojí za vyskúšanie...
Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi
Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...
Fašírky pečené v rúre so šťavou
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.
Bravčové plátky s hráškovo-zemiakovou kašou
Skvelý, sýty a pritom veľmi jednoduchý jarný obed či dobrá večera z bravčového karé, zemiakov...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...
Oškvarková nátierka s jablkom
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?
Zapekané šunkofleky
Receptov na toto jednoduché jedlo sa nájde neúrekom, my sme šunkofleky pripravili z údenej krkovičky, ...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...