Takto chutí ozajstná paštéta z mäsa a pečene.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Kože pomaly uvaríme so solou a bobkovým listom do mäkka, až sa budú rozpadať. ( Vody toľko aby boli kože ponorené, nie viac a treba ju dolievať počas varenia ) Cibule nakrájame na drobné kocky a usmažíme do sklovita na masti, potom ju po miernom vychladnutí prilejeme do prátu. Mäso aj pečeň pomelieme , mäso niekoľkokrát (= Prát ) Potom v mixéri postupne miešame asi 9/10 objemu celej masy až na kašu. Pomaly pridávame kože aj s vodou, v ktorej sa varili. Nemusíme použiť celú vodu . Ja postupujem tak, že používam čistý lavórik, kde mám namletý prát ,ktorý beriem, meliem ho a prelievam naspäť mixovanú zmes. Dochutiť podľa potreby ( soľ na kg !!!! ) a nalievať do pripravených pohárov, ktoré plníme do ¾ objemu. ( tip č. 2 : používam odrezaný vrch z PET flašky ) Na vrch paštéty položíme bobkový list a zatvoríme.
- 2
Poháre dáme variť na 100 “ C na 2 hodiny ( buď vo velkom hrnci, alebo je možné použiť aj teplovzdušnú trúbu ) . Zmes sa músí variť pomaly, ale isto, lebo teraz sa vlastne stáva paštétou. Na druhý deň ešte raz na 30 min tiež pri max. 100 st ( sterilizácia). Pred konzumáciou sa bobkový list odstáni a paštéta sa v pohári premieša nožom, pretože stuhne, vplyvom prítomnosti koží. ( vlastne akoby želatíny )
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu