Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou

alena45 - fotkaalena45, 24. októbra 2012
Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Foto: alena45

Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo všetkom za pravdu - je to tak jednoduché a tak lahodné...

3
porcie
120 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
2 krajce

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové jazyky dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 1 a pol hodiny, do zmäknutia. Pripravíme si vodu s ľadovými kockami, do ktorej vložíme uvarené jazyky a necháme chvíľu postáť. Robíme to kvôli tomu, aby sme ľahšie zlúpli vrchnú kožu z nich, ktorú vyhodíme.

    Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Olúpané jazyky dáme do pekáča, dobre do nich votrieme mierne posolený nasekaný alebo prelisovaný cesnak, podlejeme vodou, v ktorej sa varili, a vložíme krajce chleba.

    Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a pečieme cca 45 minút na 220 stupňov. Po upečení prepasírujeme výpek aj s chlebom a získame chlebovú omáčku. Podávame so zemiakovým pyré a napríklad aj s lyžicou šípkového džemu. Časť vody, v ktorej sa jazyky varili, som použila do pórkovej polievky, ktorá získala inú novú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja mám veľmi rada jazykovú roládu, ktorú u nás predávajú v jednom mäsiarstve. Jazyky som ešte nikdy nerobila, ale toto určite vyskúšam :)
Já myslím že to bude tuze dobré a že mi to Blanka podstrojí :-)