Luxusný hubový Wellington fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 30. októbra 2012
Luxusný hubový Wellington (fotorecept)
Foto: alexdidi

Inšpirovala som sa receptom v časopise Apetit a keďže výsledok bol naozaj výborný,chcem sa s vami oň podeliť.Ideálne ako slávnostná jesenná večera alebo predjedlo.Recept som si trochu upravila podľa vlastnej chuti.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

275 g
4 ks veľké alebo portobella
2 strúčiky
300 g čerstvá alebo špenát
4 PL
100 g
 na potretie
200 g (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 200stC.Zo šampiňónov odstránime nožičky a na polovici oleja huby opekáme 3-4 minúty z každej strany.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené huby necháme okapať.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu po opečení húb dolejeme olej,pridáme nadrobno posekaný cesnak a umytú osušenú rukolu alebo špenát.I keď je málo známe tepelné spracovanie rukoly,ja ju mám takto veľmi rada a často ju takto spracovávam.Aj polievka z rukoly je veľmi dobrá.Opekáme len chvíľku 2-3 minúty do zvädnutia.Osolíme,okoreníme a dáme na cedník okapať.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dve porcie som robila vegetariánske,ale pre mäsožravcov,ako je môj manžel,som opiekla aj bravčovú panenku.Pokrájala som ju na kolieska hrubé 3cm,okorenené čerstvo mletým čiernym korením.Stačí opekať po 2 minúty z každej strany,potom osolíme a zatiaľ zabalíme do alobalu.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z lístkového cesta,najlepšie je kúpiť už vyvyľkané,vykrojíme štyri kruhy s priemerom 5cm a štyri s priemerom 10cm.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Štyri menšie kruhy položíme na plech s paierom na pečenie alebo s fóliou a do stredu dáme kôpky udusenej rukoly(špenátu),ktoré nemôžu byť väčšie ako klobúčiky húb.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na rukolu dáme plátok syra.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom pre mäsožravcov dáme pripravenú panenku a šampiňón(portobello).Pre vegetariánov samozrejme panenku vynecháme.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hlavičky húb opäť preložíme kúskom syra a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakoniec opatrne zakryjeme väčšími kruhmi cesta.Okraje pritlačíme ozdobne vidličkou a potrieme vajíčkom.Pečieme 30-40minút pri 220stC do zlatista.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred podávaním necháme chvíľu odpočinúť.Pridáme ešte rukolu,ktorú po umytí a osušení mierne osolíme,okoreníme a postriekame balzamikom a olivovým olejom.

    Luxusný hubový Wellington (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
vyzera to dobre, ale na mna moc piplacka, nemam na take nervy a ako sa poznam, isto by mi to vytieklo, ale ponuknut by som sa dala :-)
Ooooo to je parada. Urcite sa to da spravit ako plnene tasticky, to by bola asi menej piplava robota. Jednoznacne ukladam do KK
Este by ma zaujimal recept na tu rukolovu polievku. Mohla by si, prosim, pridat recept?
Krasne prezentovany recept gurmanskej lahodky!@alexdidy ,tesim sa,ze ta po dlhej dobe znova vidim na Vareche a hned s takym jedinecnym receptom.Beef Wellington so svieckovou obcas robim,
ale takto individualne a bez masa sa mi recept paci este lepsie.
Ďakujem za milé komentáre....@wewewe ,najbližšie,keď budem robiť polievku,pridám i recept....@babav ,poznám i tvoj perfektný Wellington z Varechy.Mne sa tiež veľmi zapáčila táto vegetariánska verzia.Isté rodinné i zdravotné ťažkosti mi nedovoľovali prezentáciu,ale dúfam,že sa to už natrvalo zmenilo....

Pridaj komentár k receptu: