Foto: alexdidi
Inšpirovala som sa receptom v časopise Apetit a keďže výsledok bol naozaj výborný,chcem sa s vami oň podeliť.Ideálne ako slávnostná jesenná večera alebo predjedlo.Recept Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom v časopise Apetit a keďže výsledok bol naozaj výborný,chcem sa s vami oň podeliť.Ideálne ako slávnostná jesenná večera alebo predjedlo.Recept som si trochu upravila podľa vlastnej chuti.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
275 g |
|
4 ks veľké alebo portobella |
|
2 strúčiky |
|
300 g čerstvá alebo špenát |
|
|
|
|
|
4 PL |
|
100 g |
|
na potretie |
|
|
|
200 g (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Rúru si predhrejeme na 200stC.Zo šampiňónov odstránime nožičky a na polovici oleja huby opekáme 3-4 minúty z každej strany.
-
3
Opečené huby necháme okapať.
-
4
Na panvicu po opečení húb dolejeme olej,pridáme nadrobno posekaný cesnak a umytú osušenú rukolu alebo špenát.I keď je málo známe tepelné spracovanie rukoly,ja ju mám takto veľmi rada a často ju takto spracovávam.Aj polievka z rukoly je veľmi dobrá.Opekáme len chvíľku 2-3 minúty do zvädnutia.Osolíme,okoreníme a dáme na cedník okapať.
-
5
Dve porcie som robila vegetariánske,ale pre mäsožravcov,ako je môj manžel,som opiekla aj bravčovú panenku.Pokrájala som ju na kolieska hrubé 3cm,okorenené čerstvo mletým čiernym korením.Stačí opekať po 2 minúty z každej strany,potom osolíme a zatiaľ zabalíme do alobalu.
-
6
Z lístkového cesta,najlepšie je kúpiť už vyvyľkané,vykrojíme štyri kruhy s priemerom 5cm a štyri s priemerom 10cm.
-
7
Štyri menšie kruhy položíme na plech s paierom na pečenie alebo s fóliou a do stredu dáme kôpky udusenej rukoly(špenátu),ktoré nemôžu byť väčšie ako klobúčiky húb.
-
8
Na rukolu dáme plátok syra.
-
9
Potom pre mäsožravcov dáme pripravenú panenku a šampiňón(portobello).Pre vegetariánov samozrejme panenku vynecháme.
-
10
Hlavičky húb opäť preložíme kúskom syra a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
11
Nakoniec opatrne zakryjeme väčšími kruhmi cesta.Okraje pritlačíme ozdobne vidličkou a potrieme vajíčkom.Pečieme 30-40minút pri 220stC do zlatista.
-
12
Pred podávaním necháme chvíľu odpočinúť.Pridáme ešte rukolu,ktorú po umytí a osušení mierne osolíme,okoreníme a postriekame balzamikom a olivovým olejom.
Este by ma zaujimal recept na tu rukolovu polievku. Mohla by si, prosim, pridat recept?
ale takto individualne a bez masa sa mi recept paci este lepsie.