Vihorlatský zvitok

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
Vihorlatský zvitok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
500 g
150 g
200 g
200 ml
3 ks
1 ks
2 strúčiky
250 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno narežeme na plátky a rozklepeme.

  2. 2

    Plnka: chlieb nakrájame na drobné kúsky, pridáme oškvarky, cesnak, korenie, soľ, vajcia, mlieko. Všetko spolu premiešame. Na cibuľke orestujeme sterilizovanú kapustu. Všetko spolu zmiešame, necháme odpočinúť asi 10 minút a pridáme čerstvú petržlenovú vňať. Hotovou zmesou naplníme plátky mäsa, stočíme do rolky a okoreníme.

  3. 3

    Rolky vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre do mäkka, potom ich vyberieme a necháme zapiecť na suchej panvici, aby chytili chrumkavú kôrku. Hotové rolky zalievame výpekom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
ja ako pôvodom Michalovčanka recept chválim, ukladám a skúsim.
Napriek tomu, že dne je móda takto servírovať, tou červenou omáčkou (štipľavo- sladkou) pokvapkám mäsko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia