Vihorlatský zvitok
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 30. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové stehno narežeme na plátky a rozklepeme.
- 2
Plnka: chlieb nakrájame na drobné kúsky, pridáme oškvarky, cesnak, korenie, soľ, vajcia, mlieko. Všetko spolu premiešame. Na cibuľke orestujeme sterilizovanú kapustu. Všetko spolu zmiešame, necháme odpočinúť asi 10 minút a pridáme čerstvú petržlenovú vňať. Hotovou zmesou naplníme plátky mäsa, stočíme do rolky a okoreníme.
- 3
Rolky vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre do mäkka, potom ich vyberieme a necháme zapiecť na suchej panvici, aby chytili chrumkavú kôrku. Hotové rolky zalievame výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Napriek tomu, že dne je móda takto servírovať, tou červenou omáčkou (štipľavo- sladkou) pokvapkám mäsko.