Guláš z diviaka

kimlo - fotkaKimlo, 1. novembra 2012 9:56
Ďalšie recepty »
Guláš z diviakaFoto: kimlo

Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len odhadol... Konečný výsledok a chuť záleží od neustáleho sledovania, ochutnávania, ochucovania, a dokladnej starostlivosti o celý proces prípravy... s dobrým gulášom sa treba pohrať... :-)

8-10
porcií
20 min
príprava
200 min
tepelná úprava

Suroviny

1,5-2 kg
900 g
200 g
400 g
2-3 ks
1 hrsť
2-3 PL
1-2 PL
1 ks
1-2 KL
5 guličiek
10-15 guličiek
1 ks
5 guličiek
1 štipka
1 kocka
0,5-1 PL
300 ml
 podľa chuti
4-6 strúčikov
2-3 PL
 podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso omyjeme, odblaníme, a nakrájame na kocky. Tiež nakrájame slaninu, cibuľu, papriku a zemiaky.

    Guláš z diviaka - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu opražíme na masti dozlatista.

    Guláš z diviaka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú cibuľu...

    Guláš z diviaka - obrázok 3
  4. 4

    ...a usmažíme do hneda...

    Guláš z diviaka - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme paradajkový pretlak, orestujeme (restovaním stratí kyslosť), odstavíme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.

    Guláš z diviaka - obrázok 5
  6. 6

    Vrátime na sporák, pridáme mäso, soľ, mleté a celé korenia, korenie na divinu, bobkový list, chilli papričku, trocha orestujeme až sa mäso zatiahne a na miernom plameni prikryté dusíme pokiaľ mäso nezačne púšťať šťavu. Nepodlievame.

    Guláš z diviaka - obrázok 6
  7. 7

    Neskôr prihodíme za hrsť sušených húb, kocku bujónu, štipku tymiánum a pomaly dusíme do polomäka..v prípade potreby podlejeme červeným vínom.

    Guláš z diviaka - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme za hrsť nakrájaných zemiakov, budú sa postupne rozvárať a tým guláš zahusťovať...

    Guláš z diviaka - obrázok 8
  9. 9

    ..a papriku...

    Guláš z diviaka - obrázok 9
  10. 10

    Potom už len trpezlivo dusíme, občas premiešame, podlejeme, ochutnávame šťavu a keď je mäso už takmer mäkké, pridáme zvyšok zemiakov, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Pred koncom varenia dochutíme rozdrvenou sušenou majoránkou, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom.

    Guláš z diviaka - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist