Foto: kimlo
Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len Zobraziť celý popisKaždý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len odhadol... Konečný výsledok a chuť záleží od neustáleho sledovania, ochutnávania, ochucovania, a dokladnej starostlivosti o celý proces prípravy... s dobrým gulášom sa treba pohrať... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5-2 kg |
|
900 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
2-3 ks |
|
1 hrsť |
|
2-3 PL |
|
1-2 PL |
|
1 ks |
|
1-2 KL |
|
5 guličiek |
|
10-15 guličiek |
|
1 ks |
|
5 guličiek |
|
1 štipka |
|
1 kocka |
|
0,5-1 PL |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
4-6 strúčikov |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso omyjeme, odblaníme, a nakrájame na kocky. Tiež nakrájame slaninu, cibuľu, papriku a zemiaky.
-
2
Slaninu opražíme na masti dozlatista.
-
3
Pridáme nakrájanú cibuľu...
-
4
...a usmažíme do hneda...
-
5
Pridáme paradajkový pretlak, orestujeme (restovaním stratí kyslosť), odstavíme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.
-
6
Vrátime na sporák, pridáme mäso, soľ, mleté a celé korenia, korenie na divinu, bobkový list, chilli papričku, trocha orestujeme až sa mäso zatiahne a na miernom plameni prikryté dusíme pokiaľ mäso nezačne púšťať šťavu. Nepodlievame.
-
7
Neskôr prihodíme za hrsť sušených húb, kocku bujónu, štipku tymiánum a pomaly dusíme do polomäka..v prípade potreby podlejeme červeným vínom.
-
8
Pridáme za hrsť nakrájaných zemiakov, budú sa postupne rozvárať a tým guláš zahusťovať...
-
9
..a papriku...
-
10
Potom už len trpezlivo dusíme, občas premiešame, podlejeme, ochutnávame šťavu a keď je mäso už takmer mäkké, pridáme zvyšok zemiakov, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Pred koncom varenia dochutíme rozdrvenou sušenou majoránkou, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom.
Co je tak menej zname Australia ma velke problemy s diviakmi .
www.australiawidesafaris.com.au/index.php/photo-gallery/13-wild-boar-hu...
pre @gastronom- máš pravdu, žijeme preto, aby sme jedli čo najchutnejšie jedlá a čo najviac. Škoda že pracuješ pre FBI a tvoje recepty píšeš neviditeľným písmom. Tie názvy tvojích receptov sú sympatické. Tak nemachruj a hoď ich do placu !!!!!!!!!
Je to fantastické už na pohľad. Protestujem však proti poslednému obrázku. S takou malou porciou si ma sklamal. Nemáš poriadnu chlapskú misku ???
na jar. Máme podobné chute a taký dobrý guláš a grilovačka dobre padne.
Dnes som objavila Tvoj guláš z diviaka a ako dobrému fajnšmekrovi by som poprosila o radu: Manžel aj so svojou partiou vyvárajú v garáži všelijaké dobroty. Tento týždeň dostali diviačie mäso a tak z neho urobili guláš v kotlíku, postup ako pri hovädzom, bez zemiakov. Keď som ho ochutnala, cítila som nepríjemnú chuť, tzv. " kančoviny", alebo neviem, ako by som to popísala -iste vieš, čo asi myslím. Ani som nemohla ďalej jesť, lebo mi to rástlo v puse. Chudák manžel sa urazil, že nikto nič necítil, iba ja. Večer, keď prišiel domov, priznal, že fakt tam bolo cítiť tú pachuť, napriek tomu, že ho miešali aj s hovädzinou, potvrdili to aj ostatní a naviac im aj trochu prihorelo, takže výsledná chuť ... Nevieš mi vysvetliť, v čom sa stala chyba? Inak kotlíkové guláše, aj maďarské robí manžel na 5 hviezdičiek.
P.S. mäso bolo z vieryhodného zdroja, čerstvé a dobre vyzerajúce
z úvodnej žravej foto sa zalizujem až za ušami, len si nabrať :P :-)))))
perfektne spracovaný postup na úžasné jedlo, ktoré milujem. dokonalá práca a letí ti za to uznanie s 5*****