Rôsolovica s údeným mäsom

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
Rôsolovica s údeným mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Polievka:
600 ml (šťavy z kyslej kapusty)
400 g
100 g
50 g
1-2 strúčiky
Lokše:
250 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Keď sa mäso oddeľuje od kostí, pridáme malú cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku a rôsol.

  2. 2

    Rebrá vyberieme, mäso oddelíme od kostí, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Nakoniec pridáme zápražku.

  3. 3

    Lokše: Z hladkej múky, do ktorej pridáme trocha soli, vypracujeme s vodou mäkké cesto. Urobíme z neho bochníčky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a na rozohriatej platni opečieme z obidvoch strán. Lokše sa trhajú na malé trhance a podávajú ako príloha do polievky.

Diskusia k receptu

radulienka
Mňam, to by som si dala, také jedlá mám rada, jednoduché, ale fajn, vďaka za recept...
halina
Aj mne sa páči táto polievka, určite je chutná, inak je to milé, mám synov Janka a Danka.
hubata
Mne sa troška nepáči že voláte "lokše" trhance zo slížového cesta, kde nejdú varené zemiaky. Možno že to bude mýliť aj hostí čo pod pojmom "lokše" majú inú predstavu. A nie je to tvrdé a suché keď sa opečie slížové cesto na platni?
Alebo v polievke zmäknú?
Inak recept sa mi páči, môže to byť chutná polievočka.
jeka
♠♦hubata,ked sa upečú je tto tvrdé-ináč mi tieto loše robíme aj tzv "kmínovej polievke "ako závarku,lebo cesto v polievke zmäkne a pekne zahustí .