Rôsolovica s údeným mäsom
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 28. októbra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Polievka: | |
600 ml (šťavy z kyslej kapusty) |
|
400 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Lokše: | |
250 g |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Keď sa mäso oddeľuje od kostí, pridáme malú cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku a rôsol.
- 2
Rebrá vyberieme, mäso oddelíme od kostí, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Nakoniec pridáme zápražku.
- 3
Lokše: Z hladkej múky, do ktorej pridáme trocha soli, vypracujeme s vodou mäkké cesto. Urobíme z neho bochníčky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a na rozohriatej platni opečieme z obidvoch strán. Lokše sa trhajú na malé trhance a podávajú ako príloha do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Alebo v polievke zmäknú?
Inak recept sa mi páči, môže to byť chutná polievočka.