Foto: mataliptak
TAk tento názov som dala preto , lebo toto mäsko robím mojmu manželovi stále ked ide na týždňovku ....:-)) robievala Zobraziť celý popis TAk tento názov som dala preto , lebo toto mäsko robím mojmu manželovi stále ked ide na týždňovku ....:-)) robievala to moja mama stále ked sme mali zabíjačku ...
Postup
-
1
Bravčové mäsko si nakrájame na kocky . Možete použiť aké chcete mäsko ale ja to robím zo stehna , lebo je chudšie .
-
2
Pridáme koreniny a necháme chvilku postáť , stačí tak 15 minút .
-
3
Naplníme do fliaš ... z jedného kila mäsa máme tri flašky od horčice ..
-
4
Do každého pohára dáme jednu polievkovú lyžicu vody ...
-
5
Flaše zavrieme a dáme variť do vody ... varíme ich 2 hodiny od začatia vretia ...može sa to robiť aj z hovädzieho mäsa ale potom variť aspon 3 hodiny ... dá sa jesť za studena aj ohriate , je to určite lepšie ako nejaké konzervy plné konzervantov a aj chutnejšie ... dobrú chuť ...:-)
do 7 dl zavaracej flase najprv asi do 1/3 na kocky nakrajane a ochutene surove bravcove maso (z krkovicky) a nan kyslu kapustu. trochu vyzmykanu. priliat trosku vody a sterilizovat 2 hodiny a na druhy den este aspon 1,5 hodiny. niekedy som naspodok flase, pod maso, davala este aj kusok koze, vysledny produkt bol potom taky rosolovitejsi, hustejsi.
mozes smelo spravit, ja tak robim uz dva roky, odkedy sa tu recept objavil a tymto zaroven dakujem @mataliptak za jeho zverejnenie, pekny letny den vam obom prajem:-)
otázka na autorku receptu, milá @Mataliptak robila som presne tak ako si napísala, bolo to bravčové stehno a do každého pohárka 1pol.lyž.vody ale od včera mi nechce nič ztuhnúť je to stále tekuté, to má byť? Myslela som si,že to bude rôsolovitejšie