
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...

Guláš z bravčových kolienok
Guláš z vepřových kolínek jsem si oblíbil a při současné ceně hovězího masa ho vařím častěji.

Pečená plnená podbrušinka pečienkami a mrkvou /fotorecept/
Veľmi obľubujeme tento tenký plátok mäsa, lebo sa dá pekne naplniť a vyzerá pekne, keď...

Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...

Pečené bravčové karé
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, ...

Maďarský guláš po mojom
mala som chut na fajny gulasik a nemala som cas na dlhu pripravu

Chrenový šalát z údeného mäsa a fazuľky
Údené mäso, sterilizovanú uhorku a kapiu nakrájame na rezance. Fazuľku uvaríme v osolenej vode...

Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.

Kuriatko aj bravčové rebierka na paradajkách
Kedže mam v záhrade veľa paradajok, tak som sa rozhodla ich použiť. a urobila som dobre,...

Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....

Berlínske koleno - Berliner Eisbein
Toto je excelentní úprava vepřového kolena, které chutná úplně jinak, než běžný ovar a má...

Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...

Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....

Sekaná so šošovicovým prívarkom
Spomienky na detstvo v školskej jedálni sú stále silné.

Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny, vlastne...

Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

Bravčové na prírodno
Jeden večer som nevedela čo na večeru a kedže u nás sa preferuje mäsko tak som urobila...

Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...

Cuketový slaný koláč
Keď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa....

Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...

Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...

Jedlo z jedného hrnca – Polievka z údeného mäsa
Mäso dáme variť do osolenej vody. Postupne pridávame cibuľu, krúpy, zemiaky, koreňovú zeleninu...

Bravčové kolienko s mrkvou a hráškom
Tento recept som si vymyslela . V našej kuchyni sa veľa varí so zeleninou . Vydaril ...

Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami
Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, ...

Zapečené horčicové karé
Mäso nakrájame, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany mäso pomúčime a pomúčenou stranou...

Zapečené mleté mäso s vajíčkom
Mleté mäsko pomiešame s korením a soľou, pretlačeným cesnakom, 2pl strúhanky . , Masu dáme do vymastenej...

Zabíjačkový prejt
Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...