Bôčikové závitky s jablkami a slivkami

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. novembra 2012

Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich...

5
porcií

Suroviny

1000 g
2 ks
10 ks
10 ks
2 PL
100-150 ml




Postup

  1. 1

    Bôčik si nakrájame na 1cm plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká si olúpeme, zbavíme jadrovníkov a poukladáme spolu so sušenými slivkami ( do ktorých sme vložili mandle bez šupky ) na plátky mäsa. Plátky zvinieme a previažeme niťou. Na panvici si rozohrejeme olej na ktorom opekáme závitky s každej strany. Potom mäso podlejeme vínom, prikryjeme pokrývkou a dusíme. Počas dusenia podlievame vodou podľa potreby. Mäkké závitky rozdelíme na taniere a prelejeme výpekom a podávame so zemiakovým pyré.

  2. 2

    Tip : Mäsko posypeme olúpanými mandľami a zalejeme omáčkou :0)

Diskusia k receptu

helca103
Neuveríš,ale včera som v jednej reštaurácii jedla niečo podobné a chutilo to famózne. Uložila som si tvoj recept a určite budem robiť,lebo tá kombinácia je veľmi dobrá.
diabambulka
Vážne, môj manžel obľubuje kombináciu mäsa a sliviek,držím palce,namiesto bôčika je dobre aj br.stehno.
duschko
Ten bocik musi byt fantasticky. Len neviem ako mu odolat. Kila sa lahko nalepili, horsie s nimi dole. No co ked vsetke chutne recepty su.... a zima je dlha.
siro
Prečo si myslíte že toto jedlo je dietne a zdravé?
diabambulka
dobrý deň siro, ja som tu ikde neuviedla že sa jedná o zdravé a diétne jedlo... zaradila som ho akurát do kategórie pre diabetikov, pretože diabetici si rátajú sacharidové jednotky a toto jedlo aj napriek tomu že je z brav. bôčika ( môže sa použiť aj iné mäso ) si môže diabetik zaradiť z času na čas do jedálneho lístka ak mu to dovolí jeho zdravotný stav-tzn. pokiaľ nemá problém s cholesterolom. Prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia