Údená krkovička s hubovou máčankou

Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 29. októbra 2012
Údená krkovička s hubovou máčankou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
30 g, sušené
100 g
150 ml
300 ml
2 ks
250 ml
70 ml




Postup

  1. 1

    Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút.

  2. 2

    Omáčka: sušené huby namočíme do vlažnej vody na 10 minút. Pripravíme cibuľový základ, pridáme precedené huby a chvíľu pražíme. Zmes zalejeme slepačím vývarom a varíme približne 15 minút. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme ďalších 10 až 15 minút.

  3. 3

    Zahustíme smotanou a múkou, privedieme do varu a dochutíme podľa potreby. Podávame s pečenou údenou krkovičkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia