Údená krkovička s hubovou máčankou
			   Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 29. októbra 2012
		   
		   šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 29. októbra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút.
- 2
 Omáčka: sušené huby namočíme do vlažnej vody na 10 minút. Pripravíme cibuľový základ, pridáme precedené huby a chvíľu pražíme. Zmes zalejeme slepačím vývarom a varíme približne 15 minút. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme ďalších 10 až 15 minút.
- 3
 Zahustíme smotanou a múkou, privedieme do varu a dochutíme podľa potreby. Podávame s pečenou údenou krkovičkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu