Údená krkovička s hubovou máčankou
Ján Danko
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 29. októbra 2012
šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach, 29. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút.
- 2
Omáčka: sušené huby namočíme do vlažnej vody na 10 minút. Pripravíme cibuľový základ, pridáme precedené huby a chvíľu pražíme. Zmes zalejeme slepačím vývarom a varíme približne 15 minút. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme ďalších 10 až 15 minút.
- 3
Zahustíme smotanou a múkou, privedieme do varu a dochutíme podľa potreby. Podávame s pečenou údenou krkovičkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu