Mučkalica fotorecept

marijanna - fotkamarijanna, 31. októbra 2012
Mučkalica (fotorecept)
Foto: marijanna

...mala som chut na niečo trochen pikantneeeeeee..:)

8
porcií
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Maso narežeme na tenke rezance, dame cez noc do marinady: Premiesame so sojovou omačkou, solou, mčk, vegetou, mleta červena paprika - všetko podla vlastnej chuti ako mame radi.

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhy den olupeme 2 cibule narežeme na hrubsie platky, popražime, pridame trocha udeneho - slaninka, masko čo mame, može aj bez. Ked sa poprazi pridame masko z marinady. Prazime na oleji.

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriky a paradajky umyjeme. Do hlbsieho hrnca si dame olej a don umytu nakrajanu na pasiky papriku, prazime.

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je masko pražene a paprika tiež, masko pridame k paprike, a k tomu pridame nakrajane paradajky... Do panvice,kde sa pražilo masko vlejeme asi 2dcl vody, prevrieme a s tym zalejeme maso i zeleninku...

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na konci pridam štiplavu papriku,ale len trochu pre taku chut...kto ma rad viac pikantne nech si doda. Original ma byt pikantna,ale ja mam radšej tak,že nech si každy doda ak chce viac pikantne...

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..podavame s chlebikom, my sme si dali este ryzu alebo zemiakove pyre... dobru chut...

    Mučkalica (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
všetkym vdaka za mile slova..:) a Zlatko je Juhoslovanske meno, takže asi aj preto robil mučkalicu...Leskovac je mesto v Srbsku a tam su poznaty po velkom pestovani paprik a od tam je ta mučkalica, leskovaćki roštilj, leskovaćka pleskavica..proste su poznati po tom jedle a ja nemam slovenske programi tak som ho nevidela ak to robi, ale skusim pohladat na int.stranke mozno je niekde v archive...:D dobru chut..:D
@torticka original ma byt pikantna,ale ja robim taku akurat a dodame si potom kto kolko chce. . na obed sme jedli tuto a vecer ked som zohrievala,tak som dodala pri ohrievani mlete feferonky troska bolo to palive,ale len tak akurat. . ;) jak sa vravi radsej sol v solnicke ako solnicka v taniery ;) skus budes spokojna ;)

Pridaj komentár k receptu: