Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf fotorecept
Foto: afataga
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú len orientačné.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Surové zemiaky som umyla, pokrájala a dala do pekáča, pridala som cuketu, soľ, rascu a výpek z mäsa, pridala 2 PL oleja
-
2
Pomiešala som a perinka je hotová
-
3
Z 2 PL oleja, nasekaných chilli, rasce, podrveného korenia a horčice som si urobila patlanicu :-), foto je pred pridaním horčice.
-
4
Moje chilli.
-
5
Plátky krkovičky som rozrezala na polovice, aby sa mi lepšie ukladali, osolila z oboch strán, uložila na zemiaky a robila som patlama, patlama :-)
-
6
Zaliala som smotanou a uložila tymián, ten som už zabudla odfotiť.
-
7
Piekla som v teplovzdušnej rúre na 180° zakryté 70 min., teda kým je mäso aj zemiaky mäké, potom ešte 15 min. odokryté na 200°.
-
8
Môžeme papkať.
@cistinka mozes si aj ty vypestovat v kvetinaci, ja som mala v jednom velkom 4 sadenice, v lete boli vonku, v oktobri som ich uz dala dnu, lebo este neboli vsetky cervene a postupne dozrievaju, mozes ich mat aj na balkone, su ale dost narocne na polievanie
@margaretka28 dakujem, sme sa dezinfikovali po tych hubach :-)
Priznam sa, ze som to neskusala, tebe sa dari?