
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...

Soté z diviny na divoko
TOTO NIE JE STROGANOFF, TREBA TEN NAZOV UPRAVIT. REDAKCIA Tento recept mám od mojej maminky...

Morčacie prsia so špargľou v prosciute
Milujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z...

Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...

Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou
Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak...

Výborné pečené kura
Veľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na...

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Plnený pečený pstruh
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme,...

Polenta so syrom a ančovičkami
Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme...

Pražma v koriandrovom peste
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, ...

Morčacie stehno v pare
... s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia...

Kurací špíz a grilované šampiňóny
... s medom, chilli, talianskymi bylinkami a slaninou. Inšpiráciou mi bol tento perfektný recept...

Grilované špízy s jablkom a cuketou
Inšpiráciu som našla v letaku Kauflandu, marinádu som si ale urobila po svojom

Kurča podľa Tamary
Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob...

Bravčové mäso a hruškovou omáčkou
Tento recept sa mnohým môže zdať veľmi netradičný a príliš experimentálny , no každý kto ho...

Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova omacka je naozaj skvela!

Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane
Takto to u nas raz vzniklo a odvtedy sa to casto opakuje :))

Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...

Grilovaná hovädzia sviečkovica s hráškovými a fazuľovými strukmi
Hovädziu sviečkovicu osolíme, okoreníme, grilujeme asi 20 minút – závisí od typu prepečenia, aký...

Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym...

Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú na tenké pásiky, krátko...

Kuracia (teľacia, bravčová) pečienka
Tento recept som si vymyslela veľmi dávno a to preto, aby sme jedli aj vnútornosti, ...

Polievka z hydinových žalúdkov
POSTUP: Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky,...

Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...

Valčeky v slaninke
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do...

Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Kuracie karí s ananásom a hrozienková ryža /fotorecept/
..... recept, ktorý máme radi.......

Pečené jahňacie pliecko
Tento recept je u nas velmi oblubeny, jahnacinka je velmi zdrava a prevonana cerstvymi bylinkami chuti vynikajuco....

Fašírky s Camembert syrom
Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi...

Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...

Zajac na mrkve
Zajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept...

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...