Morčacie prsia s cuketou, paradajkami a kuskusom
Foto: vrbovcjanka
Keďže cuketovo sezóna je v plnom prúde a už neviem kam ich mám ukladať, musím vymýšľať recepty, kde by som ju využila. Tento recept Zobraziť celý popisKeďže cuketovo sezóna je v plnom prúde a už neviem kam ich mám ukladať, musím vymýšľať recepty, kde by som ju využila. Tento recept je kombináciou asi 4 receptov, ktoré som našla k cuketám, takže som netušila ako to nakoniec "vypáli" :-) A vypálilo to, myslím si, že super :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia si nakrájame na rezance, alebo kocky, dáme do misky, osolíme, okoreníme, môžme dať aj trochu grilovacieho korenia a zalejeme trochou sójovej omáčky. Takto prichystané mäsko necháme odpočívať. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu a hríby.
- 2
V hlbšej panvici si na oleji si osmahneme cibuľku, potom pridáme morčacie mäsko a necháme ho restovať, takých 5-10 minút. Potom pridáme zeleninu a hríby, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Sem tam premiešame, ja som nepodlievala ničím, hríbiky a zelenina pustia šťavu. Dusíme pokiaľ nebudú mäsko a cuketa mäkké.
- 3
Než sa nám udusí mäsovo-zeleninová zmes, pripravíme si kuskus. Zapekaciu misu vymastíme olejom a dáme do nej na menšie kúsky nakrájanú cuketu a paradajky. Trochu ich okoreníme a osolíme a dáme piecť do rúry pri 200°C. Neprikryté ich pečieme pokiaľ cuketa nezmäkne, môžme ich sem tam premiešať, lebo zasa pustia šťavu. Zatiaľ si pripravíme kuskus podľa návodu na obale. Keď bude zelenina do mäkka upečená, zmiešame ju s "napučaným" kuskusom a takto podávame s mäsovou zmesou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu