Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Foto: marianna76
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v sáčiku na zapekanie.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
pripravíme suroviny, rúru zapla, aby sa mi nahrievala na 200 stupňov
-
2
Mäsko si naporcujeme,osolíme, prichystáme bylinky, ktoré sme nadrobno nakrájali. Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.
-
3
Mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.
-
4
do smotany som nadrobila polovičku kocky zel.bujónu, môže byť i iný podľa vašej chuti
-
5
vyliala som ju na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry
-
6
asi po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom a už nezakryté som dala zapiecť
-
7
Zapekáme podľa našej chuti - takto vyzeral môj výtvor, nechala som ho ešte asi 10 min. oddýchnuť. Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát... Dobrú chuť!
Ešte k tej bujónovej smotane, tá malá pixlička vystačila na zaliatie celého plechu?
@marianna76 nepochybne Vám to tak chutí a nikto si nesťažoval, veď aj "šampiňony opečené na nej, super."
A nepísala som plech... smotana s TROŠKOU bujónu mi vyšla na zaliatie mäsa v pekáči!!!
Neviem o akých šampiňónoch vravíš... na tie som si ani nespomenula, lebo jeden člen rodiny ich nemusí.
A áno chutilo im, možno z toho dôvodu, lebo väčšinou jeme striedmejšie... a toto bolo pre nás naozaj výnimočné...
Som rada, že sa Vám páči kôli bylinkám, rýchlosti... dík
@tiziana ano tak som to myslela i ja ... a som tiež rada, že po rokoch som objavila tento recept ... lebo som ho aj 12 rokov nerobila