Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/

marianna76 - fotkamarianna76, 16. júla 2012

Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v sáčiku na zapekanie.

15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

  na potretie pekáča
1 ks
120 g strúhaný
1/2 malej kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pripravíme suroviny, rúru zapla, aby sa mi nahrievala na 200 stupňov

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si naporcujeme,osolíme, prichystáme bylinky, ktoré sme nadrobno nakrájali. Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    do smotany som nadrobila polovičku kocky zel.bujónu, môže byť i iný podľa vašej chuti

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    vyliala som ju na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    asi po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom a už nezakryté som dala zapiecť

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Zapekáme podľa našej chuti - takto vyzeral môj výtvor, nechala som ho ešte asi 10 min. oddýchnuť. Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát... Dobrú chuť!

    Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
to musí byť dobrota a navyše sa mi páči,že je to jedlo z ,,jedného hrnca"
eraserhead
zlákal ma ten názov, ale už v bode č.2 som vytriezvel, takže stará známa klasika kde sú čerstvé bylinky "dochutené" vegetou.
Ešte k tej bujónovej smotane, tá malá pixlička vystačila na zaliatie celého plechu?
@marianna76 nepochybne Vám to tak chutí a nikto si nesťažoval, veď aj "šampiňony opečené na nej, super."
marianna76
@eraserhead pre nás toto nie je klasika, nerobievam toto, lebo sa to rýchlo zje, pre moju rodinu sú lepšie mäská so šťavou, takéto robím tak 2 x do roka. No a vôbec tam nemusí byť vegeta ani bujón, len keď som tak mala napísané - skúsila som tak. recept mám už 15 rokov od známej, ona tam pridáva len bazalku, ja som zbehla do záhradky a pridala som si bylinky podľa chuti.
A nepísala som plech... smotana s TROŠKOU bujónu mi vyšla na zaliatie mäsa v pekáči!!!
Neviem o akých šampiňónoch vravíš... na tie som si ani nespomenula, lebo jeden člen rodiny ich nemusí.
A áno chutilo im, možno z toho dôvodu, lebo väčšinou jeme striedmejšie... a toto bolo pre nás naozaj výnimočné...
medulienka122
je to vďačný recept, hlavne keď prídu deti, že je nás viac, nemusím stáť pri sporáku až do bezvedomia, milujem ho
jerica
Marianka , dopíš si (fotorecept), páči sa mi :-)
margaretka28
Aj mne sa to páči,taký králik by bol isto šťavnatý len teraz nemáme,tak skúsim to kura.:-)
mia2404
Vynikajúci recept , len ja do smotany dávam 2PL horčice a nie bujon
tiziana
výborne 1*! a netreba kupovať ani žiadne drahé hotové umelé omáčky...
orchidea
páči sa mi recept...teraz v lete je vynikajúce využiť čerstvé bylinky, pestujem si ich v záhrade a aj ich rada pridávam do jedla
marianna76
@mia2404 fajn, tiež dám radšej horčicu, ďakujem
Som rada, že sa Vám páči kôli bylinkám, rýchlosti... dík
marianna76
@jerica mám pridané, že fotorecept a prosím, na čo je to dobré? lebo teraz som si súťaž nevšimla... dík
@tiziana ano tak som to myslela i ja ... a som tiež rada, že po rokoch som objavila tento recept ... lebo som ho aj 12 rokov nerobila
lenka989
No tak tento recept vyzerá a určite aj chutí báječne:-) určite ho najbližšie vyskúšam!:-)
alex100
vyzerá to skvele, A navyše mám rád zapekané jedlá. :-)

Ďalšie recepty: