Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou

georgess - bez fotkygeorgess, 15. júla 2012
Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Foto: georgess
5
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 Plátky
Knedľa:
300 g
1 ks
podľa potreby
50 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.

  2. 2

    Chlieb namočíme do horúceho mlieka, pridáme vajcia, pistácie a koreniny. Nakoniec zahustíme strúhankou,m poprípade rozriedime mliekom. Zavinieme do potravinovej folie a vložíme do mrazničky na 20 minút. Potom varíme vo vode 15 minút. Knedľu vyberieme porežeme a grilujeme z každej strany 1,5 minúty

  3. 3

    Na panvicu dáme olivový olej. Potom na rozpáleny olej dáme kocku masla, po jeho rozpustení dáme plátky sviečkovicy okorenenou stranou na dol. Smažíme 2,5 minúty a potom prevrátime a smažime ešte 30 sekúnd.

Diskusia k receptu

marianne69
Len nabuduce treba namiesto vina,tanier odfotit:-))) inak to moze byt vyborne....zaujala ma aj ta knedla...
sovka62
@marianne69 , ten tanier je odfotený, kým neklikneš na recept je ho vidieť celý a po otvorení len časť. Aj ja som tak nedávno dopadla.
@georgess , skús recept upraviť. Tú fotografiu zmenši, pôvodnú, ktorú si pridal vymaž a nahraď tou zmenšenou, hneď to bude v poriadku.
A ešte jedna otázka: nezostala tá sviečkovica tvrdá, keď si ju vopred osolil?
zdezda
:-) mne sa zapáčila tá knedľa, tá príprava je moooc zaujímavá, vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia