Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Foto: georgess
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.
- 2
Chlieb namočíme do horúceho mlieka, pridáme vajcia, pistácie a koreniny. Nakoniec zahustíme strúhankou,m poprípade rozriedime mliekom. Zavinieme do potravinovej folie a vložíme do mrazničky na 20 minút. Potom varíme vo vode 15 minút. Knedľu vyberieme porežeme a grilujeme z každej strany 1,5 minúty
- 3
Na panvicu dáme olivový olej. Potom na rozpáleny olej dáme kocku masla, po jeho rozpustení dáme plátky sviečkovicy okorenenou stranou na dol. Smažíme 2,5 minúty a potom prevrátime a smažime ešte 30 sekúnd.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@georgess , skús recept upraviť. Tú fotografiu zmenši, pôvodnú, ktorú si pridal vymaž a nahraď tou zmenšenou, hneď to bude v poriadku.
A ešte jedna otázka: nezostala tá sviečkovica tvrdá, keď si ju vopred osolil?