Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....
Držky na paprike
Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do...
Hovädzí chvost na zelenine
Očistený a umytý chvost pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do vriacej osolenej vody s celým čiernym...
Býčie žľazy v kukuričnom obale
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na...
Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...
Zajac na čiernom pive
Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa...
Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle
Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť...
Kuracie slížiky s brokolicovou omáčkou a s ovsennou knedličkou
Vhodné od II. fázy Dukanovej diéty :)
Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom...
Kuracie prsia na smotane
nevedela som čo variť a dostala som skvelý tip na super jedlo , a toto...
Pečeňová paštéta (lenivá)
Ostali vám nejaké prebytočné kuracie pečienky/ srdiečka, žalúdky/? Tu je jednoduchý nápad, ako ich spracovať:
Tuniaková nátierka
Dostali sme chuť na nejakú nátierku. V špajzi boli tuniakové konzervy, nátierka bola za pár...
Kelová sýta polievka
Kúpila som kel, mala som vývar z údeného mäska, tak som hľadala inšpiráciu. Našla...
Morčacie stehno s medvedím cesnakom
a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na jednom peknom blogu,...
Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...
Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou
Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala...
Moje francuzáky
Prišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam...
Losos na citrusoch so zemiakovým a mrkvovým pyré s citrónovým tymiánom
Osviežujúci ľahký receptík
Pečená krkovička so žihľavovým pestom
Krkovičkové hrubé, nerozklepané rezne pripravíme na pečenie, dáme na ne koreniny a kvapku vody na spodok pekáča...
Rybacia polievka
Kto má možnosť cestovať do Maďarska, odporúčam Vám kúpiť si tam afrického sumca, je to...
Torta z aljašskej tresky
Urobíme si cesto, vyšlaháme rozpustené mrazené vajíčka a pridáme sladkú smotanu, potom dáme strúhanku a múku do...
Hovädzia roštenka dusená na fazuli a čili
Tento recept je pre milovníkov pikantných jedál. Ochutnala som ho troška v inej podobe/mäso bolo na...
Sviatočná polievka z husacích drobov s macesovými knedličkami
Môj najlepší priateľ mi dal bio vajcia, domácú hús v bio kvalite a drvený maces, ...
Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Mäso nakrájame na plátky, pridáme jogurt, horčicu, brusnicový kompót, citrónovú šťavu, víno,...
Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...
Obed z plechu
Jednoduchý recept na karbonátky spolu s prílohou, po príprave ktorého nemáme špinavý riad.
Guláš zo zajaca
V nedeľu sa ukazovalo celkom pekne, tak som si povedal, že by nezaškodilo zvrtnúť nejaký...
Panenka v oravskom župane
Bravčová panenka je jemné a veľmi chutné mäso, na jeho prípravu stačí jednoduchý postup a výsledok...
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...
Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....
Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...
Bravčové medailóniky so syrovým dipom
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie kusy. Potom do nich vtrieme čierne korenie zomleté...