Sviečková z bravčovej panenky

rein - fotkarein, 15. júla 2012
Sviečková z bravčovej panenky
Foto: rein
4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks stredne veľká
4 ks
2 ks
 kusok
1 ks
3 ks
10 ks
300 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme cibuľku,pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu orestujeme

    Sviečková z bravčovej panenky - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso nakrájané na 1cm hrubé plátky a tiež orestujeme.

    Sviečková z bravčovej panenky - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme soľ,korenie,bobkový list,brusnice a dusíme do mäkka.Mäso vyberieme aj korenie s bobkovým listom a zeleninu rozmixujeme.

    Sviečková z bravčovej panenky - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme smotanu a dochutíme citronovou šťavou.Podávame s knedľou.Dobrú chuť.

    Sviečková z bravčovej panenky - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Este som nejedla z bravčoviny "sviečkovú",musím vyskúšať
marienka44
Ja svieckovu /vacsinou falosnu/ robim vcelku a vopred marinujem aj 2 dni v marinade so zeleninou, octom, solou.... borievkami.
tinca
robila som aj z panenky aj kura a la sviečkové, chutia výborne, keď je dobrá omáčka mne stačí aj tá:)
lucik
Mozno budu moje otazky zniet hlupo ale ked orestujes masko rak ho podlejes vodou ze ? A potom dusis s pokrievkou asi ako dlho ? Dakujem za odpoved, rdcept vyskusam,vyzera famozne*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia