Foto: pusta
Aj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a padala od únavy. Veď nedeľa je predsa sviatok, Zobraziť celý popisAj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a padala od únavy. Veď nedeľa je predsa sviatok, ktorý sa má svätiť a preto ponúkam tento recept na vyskúšanie.
porcie
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Krkovičku som pokrájala na rezne o váhe cca 150 g, po obvode som ju narezala, aby sa pri pečení nekrútila, naklepala, osolila som ju z oboch strán a nechala som ju 2 hodiny odpočívať.
-
2
Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
-
3
Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
-
4
Očistené jablká som pokrájala na 1/4-tiny, vykrojila som jadrovník a odstránila stopku.
-
5
Každú štvrťku som pokrájala na plátky o hrúbke 2 - 3 mm.
-
6
Plátky jablk som dala na tanier a...
-
7
okorenila som ich štipkou škorice, ak sú jablká veľmi sladké, možno ich pokvapkať citronovou šťavou, ja som to nerobila.
-
8
Na dno pekáča na spodok som rozložila vrstvu cibule.
-
9
Na cibuľu som rozložila vrstvu jabĺk.
-
10
Na jablká som položila pripravenú krkovičku.
-
11
Teraz je poradie iné, na mäsko som najprv dala jablká.
-
12
Na jablká som rozložila II. vrstvu cibule, ktorá tvorila vrch. Teda vrstvy idú nasledovne: cibuľa - jablká - mäsko - jablká - cibuľa.
-
13
Podliala som trochou vody a pokvapkala olejom, viac oleja netreba, mäsko pustí dosť tuku. Pekáč som prikryla alobalom, vložila na 45 minút piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov C. Potom som odstránila allobal, zvýšila som teplotu na 200 stupňov C a piekla ešte 15 minút, kým mäsko nezískalo peknú zlato-hnedú farbu.
-
14
Podávala som s dusenou ryžou a pod mäsko som dala upečené jablká s upečenou cibuľou a vypečenou šťavičkou jemne slladko-kyslej chuti, čo výborne harmonizuje s mäsom, ktoré tiež prevzalo túto jedinečnú chuť.
dakujem
dakujem ti za úžasnú potešujúcu správu.
výborné a veľmi jednoduché.
ja osobne by som poradila nepodlievat, je to zbytocne, nakolko jablka, cibula a maso pustia tolko vody ze mne sa to nepieklo ale vatilo. Mozno som spravila chbu v tom ze som to dala piect do janskeho skla a aprvych 45minut piekla zakryte... potom som stavu zliala a este 30 minut piekla lebo maso bolo este gumene... potom som zas zliala stavu, (neviem kde sa brala... ) a prelozila na klasicky hlboky plech a supla este naspat, masko uz bolo makkucke ale hcdlo to chytit este take pekne opalenie... ale vonia cely byt toho.... mnam.... este uvazujem ze tu stavu co mi ostala, cast odoberiem a trochu zahustim a pouzijem....
na začiatku treba podliať trochou vody,a síce preto, aby sa cibuľa hned na začiatku prípravy nespálila, tá odička sa rýchlo odparí a potom už pustí šťavu to ostatné.
no chybu si spravil, ako sama pášeš, nič netreba zlievať, ak je od začiatku v klasickom pekáči, ešte sa po 45 minútach pečenia zapečie mäsko 15 minút do farby a tým sa zahustí aj samotná šťavička, teda žiadne zahusťovanie múkou!!!
recept je napísaný jasne a treba sa ho držať v celom postupe :-)
nemám nič proti tomu, ak si ho upravíš podľa seba, len ťa veľmi pekne poprosím, neupravuj môj recept, nechaj ho tak, ako je.
dkujem za pochopenie i za skvelú správu.
áno, veľmi jednoduché a výborné.
dakujem za úžasnú správu.
určite bude večer chutiť aj tvojmu drahému :-)
dakujem za krásne uznanie .
Prajem vám obom Dobrú chuť!
*@beatacsontosova
prosím o prepáčenie.
dakujem za pochopenie.