Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút. V ďalšom hrnci uvaríme v osolenej vode krúpy.
- 2
Pomelieme bravčové mäso, dochutíme soľou a tvarujeme malé knedličky, ktoré vložíme do hrnca so zeleninou.
- 3
Pridáme uvarené krúpy a dosolíme podľa chuti. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu