Utopenci

babkamt - fotkababkamt, 16. júla 2012
Utopenci
Foto: babkamt

Dnes som kúpila špekáčky. Spravila som manželovi jeho obľúbenú pochúťku.

Suroviny

200 ml
200 ml
1 čl
1 PL
2 - 3 ks
2 ks
2 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Budem potrebovať špekáčky , soľ , cukor,cibuľu , bobkový list , ocot , sterilizovné uhorky , mleté čierne korenie. Dám prevariť vodu s octom v pomere 1 : 1 , spolu s bobkovým listom, cukrom a soľou a feferónkou a cesnakom Očistenú cibuľu nakrájam na plátky .Horúcim nálevom zalejem cibuľu , aby trochu zmäkla.Zo špekačiek stiahnem črievko.Rozrezala som ich pozdľžne . Potom som z nich nakrájala na polmesiačiky. Každý si nakrája podľa seba. Mne sa páčia také jednohubky. Nakrájala som aj sterilozované uhorky. Keď nálev vychladol , pridala som do neho špekačky. Teraz len zostáva čakať 5 dní , kým budú vhodné na konzumáciu.

    Utopenci - obrázok 1
  2. 2

    Hľadala som v mojej starej písanke recept na utopencov.

    Utopenci - obrázok 2

Diskusia k receptu

sylvinka
Robievam utopence,ale veru už dávno u nás neboli.Dik za pripomenutie
medulienka122
minule sme mali v dvoch 7 decových fľašiach - aj sme na nich trochu zabudli /stáli asi tak 10 dní/, ale nič im nebolo - boli tiež fajnové, tak ako aj tvoje určite budú, keď sa dožijú aspoň tých 5 dní
ancicka
Asi pred dvoma týždňami ma manžel pýtal či by som ich neurobila.Ja som na to aj zabudla,lebo je teraz v nemocnici,ale ked sa vráti,tak určite ich bude mať.Vdaka.
orchidea
ešte som to nerobila a veru páči sa mi tvoj recept...určite urobím
anina43
utopence u nás zbožňujeme, prosim ťa môžeš nám prezradiť v akej nádobe si ich uložila ? akoby boli v nejakej oválnej mise s plastovým vrchnákom, u nás sme ich nakladali do zaváracích pohárov so závitovým víčkom , tvoj spôsob sa mi vidí jednoduchší, ďakujem
mojack
ja ich robim do veľkej 3l fliaše a zatvorim uzaverom , odložim do chladničky
babkamt
@anina43 dala som ich do plastovej nádoby s uzáverom. Lepšie sa mi skladuje v chladničke.@mojack pre manžela som spravila len trochu. Ja to nemusím. Tieto nové chladničky sú užšie a hlbšie. V starej by som pohodlne mohla mať zavárací pohár. @ancicka určite sa bude tešiť , keď pri návrate domov z nemocnice bude mať pripravených utopencov. Prajem skoré uzdravenie. @izabella929 je to rýchlo spravené. Nemusia sa zjesť naraz.@medulienka112 ostali asi len preto , že si na ne zabudla.
kredenc
toto všetko má tak ďaleko k originál utopencom a ich výrobe ako ja k tomu, že som kosatka
elalea
Ja mam v chladnicke utopencov aj pol roka....kym su zavrete bez pristupu vzduchu,vydrzia dlho.a pozor nech nenapadaju do pohara omrvinky a naberat len cistou vidlickou!:-)
babkamt
@elalea nerobím naraz veľké množstvo . U nás dlho nevydržia. Okrem manžela ich majú radi syn a vnučka . Skladujem im v chladničke zatvorené bez prístupu vzduchu ako ty. Ale tak dlho ako u teba, ako píšeš , že ti vydržia aj 6 mesiacov , to u nás nehrozí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia