Je to môj vlastný recept a toto jedlo pripravujem,keď mám čerstvé ryby,najlepšie sa hodí kapor.
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g alebo iná podobná ryba |
|
250 g |
|
100 g väčšia |
|
60 g |
|
10 g |
|
150 g ,alebo rožky-čerstvé |
|
2 ks celé |
|
podľa potreby |
|
1,5 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
0,5 KL |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Kapra očistíme,vypitváme a zbavíme kože.Narežeme ho pozdĺž chrbtice a potom oddelíme mäso od tých najväčších kostí/malé kostičky ypsilonky nevadia,tie sa zomelú/.
- 2
Potom mäso,slaninu,cibuľu,cesnak,petržlenovú vňať a rožky zomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 3
Do zomletej zmesi pridáme celé vajcia,soľ,korenie,rascu a vegetu .Všetko dobre premiešame,vytvarujeme malé fašírky,obalíme v strúhanke a vysmážame v rozohriatom oleji.
- 4
Vhodná príloha je zemiaková kaša a hlávkový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu