Špagety s mäsovými guľkami

valus99 - fotkavalus99, 19. júla 2012
Špagety s mäsovými guľkami
Foto: valus99

Recept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné len sa trošku piplať s guličkami, ale ak Zobraziť celý popisRecept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné len sa trošku piplať s guličkami, ale ak máte doma pomocníkov hravo to zvládnete :) :)

10-12
porcií
15-20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
4-5  ks




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu na špagety do malého na paradajky. Zatiaľ si dáme do misy trochu strúhanky na mäsko aby sa nám nelepilo. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme červenú papriku a majoránku a vymodelujeme malé guličky.

  2. 2

    Ak nám voda vrie vsypeme cestoviny pridáme olej aby sa nám nezlepili trochu soli a necháme variť do mäkka ( nie moc rozvariť). Do malého hrnčeka vložíme paradajky a počkáme kým nám šupka nezačne praskať vtedy vieme že paradajky sa budú dať jednoducho stiahnuť zo šupky.

  3. 3

    Zatiaľ si hodíme na čo najväčšiu doma panvicu nakrajaný cesnak a popražte,pridajte mäsové guličky a nechajte opiecť z jednej z druhej strany. Pridáme ošúpané a nakrájané paradajky a necháme minútku,dve podusiť. Cestoviny si predsedíme a pridáme do panvice nevylievame všetku vodu, je tam škrob ktorý nám to perfektne zlepí. Ak máte málo šťavy dolejte vodu. Premiešajte a kto chce môže pridať na zjemnenie trošku masla. Stiahnite z platničky a pridajte olivy prekrojené na polky. Okorente, osoľte,pridajte oregano, bazalku, balzamiko. Premiešajte a podávajte s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

rea1
nemusis cakat, az na paradajkach zacne praskat kožička, ak spravis na opacnej strane od stopky nozom krizik, staci dat paradajky do vriacej vody, pockat, kym znova zovrie a vybrat ich. uz sa budu dat supat. ale naco supat paradajky? mnohym ludom vadia tie kusky šupy - ja radsej rajciny nakrajam na drobno ale nelupem ich. a supky sa akosi "postracaju".
marie5
Presne tak ako @rea1 robím s paradajkami aj ja. Je mi ľúto vyhodiť tú najhodnotnejšiu časť paradajky. Preto aj do leča alebo všade, kde by mali ísť lúpané ale nemixované paradajky ich pridávam na drobno nakrájané...