Špagety s mäsovými guľkami

valus99 - fotkavalus99, 19. júla 2012
Špagety s mäsovými guľkami
Foto: valus99

Recept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné len sa trošku piplať s guličkami, ale ak Zobraziť celý popisRecept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné len sa trošku piplať s guličkami, ale ak máte doma pomocníkov hravo to zvládnete :) :)

10-12
porcií
15-20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
4-5  ks




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu na špagety do malého na paradajky. Zatiaľ si dáme do misy trochu strúhanky na mäsko aby sa nám nelepilo. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme červenú papriku a majoránku a vymodelujeme malé guličky.

  2. 2

    Ak nám voda vrie vsypeme cestoviny pridáme olej aby sa nám nezlepili trochu soli a necháme variť do mäkka ( nie moc rozvariť). Do malého hrnčeka vložíme paradajky a počkáme kým nám šupka nezačne praskať vtedy vieme že paradajky sa budú dať jednoducho stiahnuť zo šupky.

  3. 3

    Zatiaľ si hodíme na čo najväčšiu doma panvicu nakrajaný cesnak a popražte,pridajte mäsové guličky a nechajte opiecť z jednej z druhej strany. Pridáme ošúpané a nakrájané paradajky a necháme minútku,dve podusiť. Cestoviny si predsedíme a pridáme do panvice nevylievame všetku vodu, je tam škrob ktorý nám to perfektne zlepí. Ak máte málo šťavy dolejte vodu. Premiešajte a kto chce môže pridať na zjemnenie trošku masla. Stiahnite z platničky a pridajte olivy prekrojené na polky. Okorente, osoľte,pridajte oregano, bazalku, balzamiko. Premiešajte a podávajte s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

rea1
nemusis cakat, az na paradajkach zacne praskat kožička, ak spravis na opacnej strane od stopky nozom krizik, staci dat paradajky do vriacej vody, pockat, kym znova zovrie a vybrat ich. uz sa budu dat supat. ale naco supat paradajky? mnohym ludom vadia tie kusky šupy - ja radsej rajciny nakrajam na drobno ale nelupem ich. a supky sa akosi "postracaju".
marie5
Presne tak ako @rea1 robím s paradajkami aj ja. Je mi ľúto vyhodiť tú najhodnotnejšiu časť paradajky. Preto aj do leča alebo všade, kde by mali ísť lúpané ale nemixované paradajky ich pridávam na drobno nakrájané...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia