Nedeľné kuracie prsia fotorecept

marianne - fotkamarianne, 15. júla 2012
Nedeľné kuracie prsia (fotorecept)
Foto: marianne

Sú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 Zobraziť celý popisSú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 rokov...čerstvé bylinky si môžete namiešať podľa vlastnej chuti a fantázie.Vychádzam z toho,čo mi rastie na balkone..:-)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-700 g
2 ks
2 PL
2 PL
1 PL
1 CL
1/2 CL
 Na opekanie
1-2 vetvičky čerstvo nasekaný
1 vetvička
1 stonka
kvapka:-) nemusí byť
1 vetvička
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na tenké plátky,ktoré rukou trošku roztlačíme.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posekáme si bylinky.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z uvedených surovín a byliniek si pripravíme marinádu,namočíme mäso do nej a necháme cez noc v chladničke odležať.Kto sa silou mocou ponáhľa,čas marinovania skráti,ale malo by tam byť aspoň 1/2 hodinky.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň položíme plátok mäsa do horúceho oleja a po vrchu ešte potrieme marinádou,opečieme z obidvoch strán na vyššej teplote.Mala som indukciu na stupni 8.Nie veľmi dlho,2-3 minútky z každej strany,aby chytili chrumkavú kôrku,vtedy sú šťavnaté.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové rezníky.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som podávala s ryžou miešanou s pohánkou a zeleninkou.

    Nedeľné kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
vdacne @danielas :-)dakujem vam dievcata,mam radost,ze sa Vam recept paci...robim ho uz roky a kuracie prsia maju tendenciu byt suchsie,ale tieto nie,su naozaj dobrucke a stavnate...
marianne69
@beaatrix velmi rada miesam ryzu s pohankou.Davam 1 hrncek ryze a 1/4 alebo 1/2 hrnceka pohanky.Treba skusit,mozno zachuti,mne samotnu pohanku doma nechceli jest,ale takto bez problemov zjedia...
salinka
Dalsia obmena oblubenych reznov. Vyzeraju velmi chutne. Dakujem za recept.
afataga
veru robievam podobne, ale ako zaklad marinady pouzijem jogurt a do toho dam bylinky
hviezdickaz
@marianne69 ,a mna zaujala aj ta tvoja ryza s pohankou ,ked ju zmiesas,ako som sa vyssie docitala,robis ju spolu ,ci osve? A varis tak ako klasicku ryzu?
marianne69
Dakujem za komenariky:-) @hviezdicka ryzu +pohanku robim spolu.Robim tak,ze 1 hrncek ryze zmiesam spolu s 1/4 alebo 1/2 hrnceka pohanky a dobre popremyvam,necham na sitku osusit.Rozpalim maslo+oliv.olej na to ryzu s pohankou,orestujem,zalejem dvojnasobnym mnozstvom vody,osolim,dnes som robila s kari,ale mozes si dat koreniny podla seba a dodusim ako normane ryzu..Nemusis sa bat,zeby bolo jedno prevarene,ono sa to pekne dodusi v spolu ,vyskusaj....:-)
babetta
rezniky vypadaju ohromne, urcite tak aj chutia, najblizsie mam dobry tip na obed, dakujem:)))
medulienka122
to mäsko sa rozplýva v ústach vďaka maizene /solamylu/, mám to odskúšané. Naozaj, čím dlhšie sa marinujú, tým sú mňamkovejšie ,vhodné aj pre starších ľudí
janger
Mnam, mnam, mnam, ine ani nemam co povedat :-). A pohanku tiez pouzivam stale castejsie.
renka73
Výborne,musím si utrieť pusu lebo slintám ako pes :)
macuska007
Vipadá to veľmi dobre ....a takéto recepty ja mám veľmi rada :D :D teším sa ked nikto nebude doma a ja si budem vyvárať :D :D
salinka
Od včera sa nám marinovali tieto rezníky. Len som si nebola istá, či mám použiť maizénu, alebo Solamyl. Dnes sme ich mali na obed, boli naozaj výborné, mäkké, šťavnaté, chutné....Určite bude čoskoro repete.
marianne
dakujem Vam za komentariky:-) @anina6 dufam,ze budu chutit,len ich potom poloz na rozpaleny olej,aby sa ti to cesticko neodlepilo,ale to Ty istotne vies:-) a keby aj, chutne su aj tak...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia