Foto: marianne
Sú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 Zobraziť celý popisSú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 rokov...čerstvé bylinky si môžete namiešať podľa vlastnej chuti a fantázie.Vychádzam z toho,čo mi rastie na balkone..:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-700 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 CL |
|
1/2 CL |
|
Na opekanie |
|
1-2 vetvičky čerstvo nasekaný |
|
1 vetvička |
|
1 stonka |
|
kvapka:-) nemusí byť |
|
1 vetvička |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia pokrájame na tenké plátky,ktoré rukou trošku roztlačíme.
-
2
Posekáme si bylinky.
-
3
Z uvedených surovín a byliniek si pripravíme marinádu,namočíme mäso do nej a necháme cez noc v chladničke odležať.Kto sa silou mocou ponáhľa,čas marinovania skráti,ale malo by tam byť aspoň 1/2 hodinky.
-
4
Na druhý deň položíme plátok mäsa do horúceho oleja a po vrchu ešte potrieme marinádou,opečieme z obidvoch strán na vyššej teplote.Mala som indukciu na stupni 8.Nie veľmi dlho,2-3 minútky z každej strany,aby chytili chrumkavú kôrku,vtedy sú šťavnaté.
-
5
Hotové rezníky.
-
6
Ja som podávala s ryžou miešanou s pohánkou a zeleninkou.
Diskusia k receptu