Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 17. júla 2012
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 17. júla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody.
- 2
Takto pripravenú panenku vložíme na pekáč vymastený maslom a pečieme pri teplote 150 oC asi 10 minút.
- 3
Po upečení zlejeme výpek na panvicu a jemne ho zahustíme múkou alebo zemiakovým škrobom. Dochutíme soľou a korením a podávame so zemiakmi, upečenými v šupke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu