Foto: renka73
Suroviny
700 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1/2 l |
|
2 1/2-3 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
Na dokončenie: | |
700 ml |
|
1 lyžička |
|
1/2 hrnčeka |
|
6-7 lyžíc |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na plátky.Zeleninu očistíme a nastrúhame.Do hrnca dáme zeleninu,mäso,korenie,bobkový list,soľ,cukor,zalejeme vodou a varíme do úplného zmäkknutia mäsa.Hovädzie varím samostatne lebo to sa varí dlhšie a až potom dám zeleninu.
-
2
Keď je mäso hotové tak ho vybereme.Aj bobkový list aj všetko korenie,rozmixujeme a pridáme mlieko.Mlieko nám.krásne zjemní omáčku.
-
3
Z vody a múky spravíme záhustku a vmiešame do zeleniny.Pridáme citron,podľa chuti ešte prisolíme alebo pridáme cukor.Povaríme ešte minútku a hotovo.
-
4
Kto chce može mäso vrátiť do omáčky ja ho tam dávam.
Diskusia k receptu