Moja sviečková omáčka

renka73 - fotkarenka73, 21. júla 2012
Moja sviečková omáčka
Foto: renka73

Suroviny

700 g
500 g
150 g
150 g
4 ks
4 ks
2 ks
1/2 l
2 1/2-3 lyžičky
2 lyžičky
Na dokončenie:
700 ml
1 lyžička
1/2 hrnčeka
6-7 lyžíc




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na plátky.Zeleninu očistíme a nastrúhame.Do hrnca dáme zeleninu,mäso,korenie,bobkový list,soľ,cukor,zalejeme vodou a varíme do úplného zmäkknutia mäsa.Hovädzie varím samostatne lebo to sa varí dlhšie a až potom dám zeleninu.

    Moja sviečková omáčka - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso hotové tak ho vybereme.Aj bobkový list aj všetko korenie,rozmixujeme a pridáme mlieko.Mlieko nám.krásne zjemní omáčku.

    Moja sviečková omáčka - obrázok 2
  3. 3

    Z vody a múky spravíme záhustku a vmiešame do zeleniny.Pridáme citron,podľa chuti ešte prisolíme alebo pridáme cukor.Povaríme ešte minútku a hotovo.

    Moja sviečková omáčka - obrázok 3
  4. 4

    Kto chce može mäso vrátiť do omáčky ja ho tam dávam.

Diskusia k receptu

marijanka712
všetko fantastické a iste aj velmi chutné, ale ked dávaš vela zeleniny a bud prepasíruješ , alebo rozmixuješ myslím že tá múka tam nie je treba treba torcha odlahčiť tieto jedlá a nechať zeleninkou zahusť omáčku. ináč super aj ja takto robím sviečkovú z bravčového mäska len tam pridám ešte pár guličiek borievky, ocot na dochutenie a horčicu a ako príloha nesmú chýbať brusnice.
mataliptak
tiež som dnes robila ale z hovädzej sviečkovej a z 2 kg :-)) no a zeleninky tiež podstatne viacej ale múkom nezahusťujem , pretože tá rozmixovaná zeleninka to zahustí až až ...a mäsko som pred varením zo zeleninkou opiekla , inak robím presne tak isto ... dúfam , že nám ostane aj na zajtra ... :-)
martamm
Ja tiež nepoužívam múku na zahustenie, celkom postačí rozmixovať zeleninu...
myalab
Pouzivam na zahustovanie bud kombinaciu muky a solamylu (zemiakovy skrob) alebo samotny zemiakovy skrob. Ta lyzicka muky v tom mnozstve neuskodi a urobi omacku hladkou kremovejsou. Ale nemam ziadne vyhrady ani bez zahustenia, ale to uz nie je prava svieckova.
edimilka
akurát toto som hladala ,dám vedieť ako dopadlo díky eda
marienka44
@Renka73 , co s tym 700 ml mliekom? V postupe nie je spomenute. Ja davam smotanu. Z bravcoveho masa som este nerobila svieckovu. Ulozim si do KK.
renka73
Prepáčte mi prosím,ja hlava deravá....už som to poravila.To mlieko pridáme do rozmixovanej zeleniny,aby bola jemná.Ale kto nechce nemusí dať mlieko.
evanaaa
Tiež dávam smotanu a PL horčice, osladím trochu. Ani ja som ešte neskúšala z bravčového a práve tento týždeň mám na programe, ale mäsko si ( havädzie) opečiem a v rúre podusím so zeleninkou. Ale aj tento tvoj spôsob, @renka73 nemusí byť zlý, treba všetko vyskúšať. Len tú smotanu ja radšej do omáčok. @myalab , máš pravdu o tom zahusťovaní, omáčka je krémovejšia, jemnejšia.
renka73
Ano sama,ale moc sa mi nepodarila lebo som dala prášok do pečiva ,namala som droždie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia