Pečené koleno

majka231 - fotkamajka231, 13. júla 2012
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové koleno dobre umyjeme,osolíme a potrieme grilovacím korením.Vložíme ho do pekáča,podlejeme vodou a na vrch dáme alobal môžte aj pokrievku no mne sa viac osvedčil alobal.Pečieme v rúru 30 minút.Potom ho obrátime,ak je treba tak ešte podlejeme a pečieme prikryté ďalších 30 minút.Potom kožu zmäknutého kolena narežeme na kocky a dopečieme bez alobalu,aby sa nám spravila chrumkavá kožka.Pečiem ho na 180 a už keď dopekám tak teplotu zvýšim na 200.

Diskusia k receptu

evanaaa
To sa to rýchlo upieklo, ja si ho predvarím ( v kuchte) a potommešte aj tú hodinu pečiem domäkka, ináč by mi to dlhšie trvalo. Možno mám zlú trúbu ( sporák), lebo dlho pečiem aj iné mäso, ak si ho nepreddusím.
majka231
Ja to pečiem všetko väčšinou teplovzdušne a tak sa mi to všetko skôr upečie ako keď to pečiem normálne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia