Saltimbocca alla romana a patate alla birra fotorecept
Foto: sjuz
Po slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:) Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly - obed bol za hodinku hotový,veľmi chutný a Zobraziť celý popisPo slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:) Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly - obed bol za hodinku hotový,veľmi chutný a ľahký.
Suroviny
podľa počtu stravníkov zadné |
|
na plátok mäsa 1-2 lístky čerstvá |
|
|
|
|
|
klasické |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toľko plátkov, koľko je plátkov mäsa |
|
príloha: | |
ja som dala 10 menších uvarené v šupke alebo vo vode |
|
5-6 plátkov |
|
1 väčšia |
|
|
|
|
|
vetvička čerstvý |
|
Postup
-
1
Mäsko jemne naklepané osolíme a okoreníme. Navrch položíme plátok prosciutta, a špáradlom pripichneme lístoček šalvie. Keď je mäsko väčšie, môžeme dať dva lístky.
-
2
Mäsko si obalíme v múke.
-
3
Na panvici si rozohrejeme maslo a olivový olej.
-
4
Mäsko opekáme na panvici šunkou dolu, cca 3-5 minút - do zlata.
-
5
Mäsko otočíme, a opekáme pomaly z druhej strany.
-
6
Po cca troch minútkach podlejeme približne deci vínkom, panvicou potrasieme, aby sa šťava premiešala,a prikryjeme. Necháme dusiť cca 3-5 minút. Keď je šťavy málo, môžeme podliať vývarom - ale veľmi mierne - tak približne pol dcl až deci maximálne.
- 7
Na prílohu potrebujeme uvarené zemiaky - ja som varila v šupke na pare.
- 8
Na oleji s maslom opražíme cibuľu na plátky, slaninku,rozmarín a vysypeme do zapekacej misy. Pridáme ešte plátok masla.
- 9
Zemiaky nakrájame, a vložíme do zapekacej misky, podlejememe pivom, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme zapiecť do rúry, kým nechytia zlatý povrch. Na obr. sú zemiaky ešte pred zapečením.
- 10
Mäsko uložíme na tanier, podlejeme šťavou a podávame so zapekanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Nech je original z akejkolvek krajiny, ak to zjeme s chutou a laskou na Slovensku, receptik nabijeme vlastnou energiou a potom sa uz zakonite odlisuje od originalu. Ved je to jedno, hlavne ze nam chuti a vieme, ze papame, aby sme sa starali o nase tela a zili.....a nie naopak !!
Zelam vsetkym Varechacom prijemny a Svetlom a laskou nabity majovy den......bola som takmer tyzden mimo domova i internetu, ale som rada, ze vas vsetkych mam......"HASTASIEMPRE" - v spanielskom preklade znamena ze "do videnia ako vzdy".....