Foto: hubarka35
tuto omáčka robievala babička ked sme u nej prazdninovali...je moc moc dobrá,vždy ked mám viac šalátu ju robievam...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
šalátik umyjeme,rozoberiame,nakrájame-stred-srdiečko odložime na ozdobu
-
2
na oleji či masti osmahneme šalat,chviločku podusime.....
-
3
pridame mlieko,sol,cukor,korenie-povarime,v smotanke rozhabarkujem muku a týmto zahustime-ešte chviločku varime....
-
4
ja oblubujem aj kopor tak som si ho po odstaveni pridala nastrihaný samozrejme.....
-
5
mám akurát jahody doma...skusila som na oko prizdobit.....a zistila som že omáčke dodaju užasnú,takú osviežujuco- kyselkavú chut....nakonec som si ich nakrájala do taniera viac....a nepoužila ocot ani citron na dochutenie....naši doma to asi nebudu jest takže celý hrnec je pre mna.....chuti za tepla i na studeno-v teple osviežujuce papaničko....
este z cias ked chodili do skolskej jedalne, hovorili tomu "vechte",
cize handry :)). Ale mne to chuti, este nove zemiacky uvarene a netreba nic ine.
a tie jahody- vyskúšam....
Do smotanového základu s kyslou smotanou a vegetou vsypem natrhaný šalát.
Upozornenie: je to strašne hladné, treba upiecť aj nejaký koláč, nech sa puberťáci dojedia. Lebo nič ma nevie tak vytočiť ako poobedňajšie plieskanie kuchynskej linky a zúfalý výkrik:
- "mamíííí nemáme niečo dobréééé ?"