Zeleninový rezeň inak

daewootn - fotkadaewootn, 26. mája 2011
Zeleninový rezeň inak
Foto: daewootn

Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé vyváranie. Je to rýchlovka, nenáročná na čas, vhodná leto, zima. Ingredencie, nakoľko recept nie je na ne náročný, sa vždy v chladničke nájdu. Na postup spracovania je veľmi jednoduchý a až tak, že na tvorbe sa môžu podieľať aj deti, finančné náklady zanedbateľné, domáca pani si ho ocení hlavne pri prepade neohlásenej návštevy tu sa dá použiť všakovo, či ako hlavné menu, alebo doplnkom studenej kuchyne.

40 minút
príprava
30 minút
na 120 °C

Suroviny

1 balík_sáčok (zmes)
3 ks. celé
podľa potreby gr
podľa potreby gr
podľa potreby dcl na vysmážanie
podľa potreby dcl vlažné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Výzorovo sa skôr jedná o omeletu ale v dobe keď sme boli s manželkou na dovolenke v Liptovskom Jáne, hotel Máj, podávalo sa to ako „ Zeleninový rezeň so zemiakovou kašou „ Postup: Uvarenú mrazenú zeleninu dám do misky. V druhej miske ušľahám vajcia / 3ks / bielok - žĺtok spolu /, pridám mlieko, HRUBÚ múku spracujem ako cestíčko na palacinky / nie riedke , nie husté, cestíčko vlejem do misky v ktorej mám vloženú zeleninu, dobre premiešam a vlejem do maximálne zohriateho oleja - naberačkou, ktorá je vhodná obsahom k priemeru dna hrnca s olejom. Čím menší bude priemer dna tým môžeme pracovať s menším obsahom oleja, toho musí byť viac na výšku, aby vložené cesto nepadlo na dno a neprihorelo. Cesta nesmie byť veľa, rezeň by nebol po obvode chrumkavý. Použitá zelenina môže byť aj z jedného druhu, karfiol, mrkva, zelená fazuľka - medze sa nekladú, väčšie kúsky treba podľa vkusu - potreby upraviť - nasekať. Prax ukáže ďalšie vylepšenie. Konzumácia teplé aj studené, so zemiakmi, ryžou a pod., ale tiež na cestu medzi chlebom, pečivom pri cestovaní a výletoch.

    Zeleninový rezeň inak - obrázok 1

Diskusia k receptu

kuchticka
Vyzera to skvele. Mam rada vsetko zo zeleniny, len nerada vysmazam. V poslednom case sa vyhybam vsetkemu, co musi byt smazene. Preto uz nerobim bozie milosti a RUZE. Ked mame mat rezne (asi 2x do roka) obalim a smazit musi manzel. On varit nevie vobec nic, ale smazit rezne vie, lebo ich lubi.
marta23
A netreba okoreniť, osoliť? Asi áno, aspoň to cestíčko.
daewootn
........pre jody, ďakujem za info, je to skoro zhodné, v mojom je redšie
cestičko, kto bude mať chuť na rezníky má si z čoho vybrať....
daewootn
......marta23, ďakuje za upozornenie, v rozpise som soľ uviedol, mal som za to, že to stačí, pekný deň prajem.
evanaaa
Niekedy som robila aj ja, ale pre môjho muža by tam musela byť aspoň šunka nakrájaná. Tiež robím na panvici, minimálne množstvo oleja, dá sa aj tak.
Kuchticka, rozosmiala si ma, to o tvojom mužovi, no, môj tiež má rád rezne ale vyprážať ich nebude.
daewootn
.......pre evanaaa, to je taký rezeň, že čo tam vhodíš, tak to sa ujme,
pre manžela všetko, nie je problém vložiť šunkový salám, alebo na panvici usmažiť kúsky kuraťa, alebo bravčovinky a je to aj pre neho,
príjemný deň a dobrú chuť prajem...