Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, Zobraziť celý popisDievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, toto mne, aj mojej mame veľmi chutilo.
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
500 gr |
|
1 konzerva |
|
200 gr , min. 80 % mäsa |
|
200 gr, s obsahom tuku max 20 % |
|
3 polievkové lyžice |
|
s obsahom tuku do 20 % |
|
, soľ |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme, odkrojíme konce a uvaríme v mierne osolenej vode, do mäkka, asi 5 minút
- 2
Hranatú zapekaciu formu na chlebíček vymastíme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Vychladnutú špargľu obalíme po dva-tri kusy plátkom šunky a syra, kladieme do formy. Ja som dávala na celú dĺžku iba jeden plátok a posúvala som ho na kraje tak, aby to bolo vo forme rovnomerne rozdelené. Kto chce, môže obaliť dvomi plátkami, jedlo bude este sýtejšie.
- 3
Po spotrebovaní všetkej špargle posypeme mletým čiernym korením a vegetou. Kokosové mlieko vylejeme do misky, pridáme 3 polievkové lyžice pochúťkovej smotany, rozmiešame a zalejeme špargľu. Zapekáme pri teplote 250 stupňov asi 20-25 minút do ružova. Hotový pokrm obsahuje dosť šťavy,ale tá dodáva jedlu výnimočnú chuť. Podávame s prílohou podľa vlastnej fantázie. Keďže ja som bola dnes lenivá, papkala som to s plátkami knackebrotu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zapekané jedlá robievam,zriedka aj to z mesom
Čítal som to poctivo musí to byť fantázia
Recept uložím zíde sa v budúcnosti *** Ď ***