Špargľa s kokosovým mliekom

martamm - fotkamartamm, 28. mája 2011

Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, Zobraziť celý popisDievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, toto mne, aj mojej mame veľmi chutilo.

2
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 250 °C

Suroviny

500 gr
1 konzerva
200 gr , min. 80 % mäsa
200 gr, s obsahom tuku max 20 %
3 polievkové lyžice
  s obsahom tuku do 20 %
 , soľ
  na vymastenie formy
  na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme, odkrojíme konce a uvaríme v mierne osolenej vode, do mäkka, asi 5 minút

  2. 2

    Hranatú zapekaciu formu na chlebíček vymastíme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Vychladnutú špargľu obalíme po dva-tri kusy plátkom šunky a syra, kladieme do formy. Ja som dávala na celú dĺžku iba jeden plátok a posúvala som ho na kraje tak, aby to bolo vo forme rovnomerne rozdelené. Kto chce, môže obaliť dvomi plátkami, jedlo bude este sýtejšie.

  3. 3

    Po spotrebovaní všetkej špargle posypeme mletým čiernym korením a vegetou. Kokosové mlieko vylejeme do misky, pridáme 3 polievkové lyžice pochúťkovej smotany, rozmiešame a zalejeme špargľu. Zapekáme pri teplote 250 stupňov asi 20-25 minút do ružova. Hotový pokrm obsahuje dosť šťavy,ale tá dodáva jedlu výnimočnú chuť. Podávame s prílohou podľa vlastnej fantázie. Keďže ja som bola dnes lenivá, papkala som to s plátkami knackebrotu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lucylee
Určite vyskúšam, myslíš, že by to šlo zapekať aj v mikrovlnke? Mám pokazenú rúru :(
lucylee
A urobím bez vegety, také krásne jedlo, vegeta to musí kaziť, neviem si predstaviť kokosové mlieko s vegetou
martamm
Ja som nezapekala, len opekala na panvici, upozornujem, treba opekat pomaly, ma to tendenciu priharat, nakolko je tam smotana. Este radim masko naklepat, nestihala som, tak bolo troska hrubsie a musela som to dlhsie robit. Inak na panvici na troske olivoveho oleja do ruzova.
martamm
Co sa tyka vegety, kupujem bez eciek, dala som iba troska, ked nedas, nic sa nestane. Mozem, povedat, ze ta vegeta neprerazala kokosove mlieko.
martamm
lucylee, teraz som sa poriadne sekla, mala som na mysli iny recept, co som varila vcera, prepac. Co sa tyka tohoto, myslim, ze mozes susit aj v mikrovlnke, len by som asi nedavala navysoko do chlebikovej formy, ale na nejaku zapekaciu misku.
lucylee
vynikajúci recept, robila som v mikrovlnke bez vegety
martamm
Som rada a ako dlho si to nechala v mikrovlnke? Skusila by som aj ja a mozn o to zaujima aj ine zienky.
ejta
tak takéto pikošky milujem !
lucylee
Nechala som to tych 20-25 minut, dala som program varenie plus grilovanie. Sa to krasne zapieklo.
martamm
lucylee, dik za info, len musim vymenit mikrovlnku, nakolko mam len taku obycajnu, aj tak som sa uz chystala ucinit tento krok....
mesiar50
@martamm
Zapekané jedlá robievam,zriedka aj to z mesom
Čítal som to poctivo musí to byť fantázia
Recept uložím zíde sa v budúcnosti *** Ď ***




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia