Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme cca 25 minút. Po uvarení necháme karfiol v cedníku odkvapkať.
-
2
Petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a pažitku nasekáme,
-
3
pridáme celé vajíčka, hrnček strúhanky, syr. Ochutíme soľou, nastrúhame trochu muškátového orieška, pridáme štipku mletej rasce a zomleté čierne korenie. Premiešame.
-
4
Odkvapkaný karfiol trochu roztlačíme vidličkou či drvičom na zemiaky na menšie kúsky.
-
5
Obe hmoty zmiešame, v prípade potreby pridáme strúhanku.
-
6
Tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v zvyšnej strúhanke. Vyprážame v oleji z oboch strán.
Diskusia k receptu