Foto: mary12cullen
Tento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla ho vyskúšať. Karbonátky chutili vynikajúco, tak Zobraziť celý popisTento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla ho vyskúšať. Karbonátky chutili vynikajúco, tak som recept priniesla aj vám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 PL |
|
3 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks - strúčiky |
|
cca 2 PL na obalenie |
|
cca 4 PL na obalenie |
|
1 ks na obalenie |
|
podľa potreby na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody zavaríme ovsené vločky a varíme, kým nevznikne hustá kaša. (Na obrázku je hmota už preložená do misky.)
-
2
Počas prípravy si môžeme dať variť zeleninu (použila som mrazenú).
-
3
Do vychladnutej kaše zamiešame na oleji osmaženú cibuľu, vajíčko, cesnak
-
4
a strúhanku.
-
5
Všetko dobre pomiešame.
-
6
Na pomúčenej doske tvoríme karbonátky,
-
7
ktoré následne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke (trojobal).
-
8
Postupne smažíme do zlata.
-
9
Podáveme s uvarenou zeleninou, toastovým (alebo iným) pečivom. Takto vyzerajú karbonátky na priereze. p.s.: Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek.
Veruze ich urobim znova.Dakujem.
Vďaka všetkým
@tatranka , eh... k akej výhre?
varecha.pravda.sk/magazin/pridaj-recept-a-vyhraj-spiralu-...