Foto: nazarboncuk
Rýchla a ľahká večera.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, rozpolíme a lyžičkou vydlabeme dužinu so zrniečkami. Mrkvu ošúpeme.
-
2
Zeleninu nakrájame na tenučké plátky.
-
3
Na lyžici masla zeleninu opečieme.
-
4
Keď zmäkne (cca po 10 min.) pridáme roztlačený cesnak.
-
5
Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú mätu a rímsky kmín.
-
6
Odstavíme, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
-
7
Do vychladnutej zeleniny vmiešame biely jogurt. Kto má rád chuť cesnaku, môže ešte pridať roztlačený cesnak. Zamiešame a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
8
Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo s pečivom, ryžou, bulgurom, olivami, syrom...s čímkoľvek chcete :)
Diskusia k receptu