Foto: jerica
@jerica Je čas čerešní,jahôd , doma máme pred terasou osudovú čerešňu,nie je to taká obyčajná sorta,zarodí skoro na jar aj tento rok mala naponáhlo,plody Zobraziť celý popis@jerica Je čas čerešní,jahôd , doma máme pred terasou osudovú čerešňu,nie je to taká obyčajná sorta,zarodí skoro na jar aj tento rok mala naponáhlo,plody ako vyšité dozreli do lahodnej chuti,čakala som na moment keď dozrejú do čokoládovej farby tak je tu čas spraviť výborný lekvár čo už je aj v pohároch aj na koláč prišiel čas.Osudová preto že som letela z trojmetrovej výšky aj s rebríkom,padák sa neotvoril som síce samá modrina na tele našťastie si to schytala len ruka,zatiaľ v dlahe zo sadry.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
suroviny: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
260 g |
|
1 bal (PDP) |
|
250 g |
|
100 ml |
|
prísady: | |
odkôstkované |
|
|
|
rozmery plechu: | |
|
Postup
-
1
Vybrala som tetu ETU nech si zartrénuje dala som jej prácu. Mäkkú Heru a práškový cukor dobre vyšľahám
-
2
keď je hera s cukrom vyšľahaná postupne pridávam vajíčka , najskôr jedno-vyšľahám
-
3
pridám druhé vajíčko-vyšľahám a tk na koniec príde na rad tretie a nechám dobre tetu ETU pracovať
-
4
keď je to dobre vyšľahané pridám jemný tvaroh znovu vyšľahám
-
5
múku zmiešam s práškom do pečiva
-
6
postupne pridávam múku s práškom do pečiva spolu vyšľahám
-
7
teta ETA si vydýchne , posledná je smotana na šľahanie,pomaly pridávam a vymiesim.
-
8
na vykôstkované čerešne tesne ako ich idem dať na cesto nasypem mleté orechy , rukou premiešam
-
9
hneď ukladám na cesto
-
10
naukladané , mám rada ovocie na husto,cesto vybehne a ovocie sa sková
-
11
piecť dáme do vyhriatej rúry , pri 160°C pečieme desať minút potom pridáme na 189°C pečieme dvadsať minút , po upečeni čerešne sa stratili:--)
-
12
včera varený čerešňový lekvár , bude aj do jogurtu a tie kúsky jenoducho mňam:-))
-
13
rebrík letel aj so mňou , ale čerešňový lekvár a koláč nemajú chybu
-
14
pre potešenie oka
a teraz idem chváliť,hneď by som si dala .....u nás sú čerešne veľkosti podradnej olivy :)),ale mám dobrú inšpiráciu...krásna dokumentácia :o))
iba že nič ti nespadne z neba samé pri všetkom je za tebou kus práce a bez nej nie sú koláče:-)
A teraz sa pekne uzdrav, aby si mohla ďalej , tak kvalitne fotiť recepty.
+Zelam bezbolestne hojenie sa, aby si vsetko to, co ta este caka tohto leta zvladla bez problemov. Monohi si nevedia predstavit kolko prace do toho clovek vlozi pokial vsetko narastie do plnnosti, ale potom ten zazitok- ist a odtrhnut si a take cerstve a chrumkave a papkat= pozitok.
Dufam, ze svojou usilovnostou zabodujes v sutazi Jarka.
Doteraz som pekavala obycajnu dobru bublaninu, ale urcite co najskor vyskusam teraz tento tvoj recept, aj ked na taku pohodu, ako mas na hlavnom obrazku si tu budem este musiet par dni zrejme pockat pretoze zatial nam len prsi a prsri a prsi...
Ale preco pisem, prave mi priniesli kopec ceresni a rada by som si ten dzem z vykostkovanych navarila, takze poprosim receptik - staci strucny, bez fotodokumentacie.
Inak tento kolac hned zajtra vyskusam, vyzera uzasne a fotodokumentacia fakt krasna, prehladna, precizna. Skore uzdravenie s rukou.
@evicak mám e-m adresu nájdeš keď si ma otvoríš , keď chceš robiť bublaninu sprav čo mám v mojich receptoch , dnes som ju robila , mali sme v kostole stretnutie noc kostolov tak som ju tam niesla , pridám foto k starému receptu . Každej cirkevníčke som musela dať recept , nevedeli sa jej dojesť:-)) pridávam link, napíš mi do e-m,teraz nebudem písať rcp na čerešňový lekvár,napíšem ti ho do e-m .
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-jarka-fotorecept/5761...
Na toto množstvo surovín dala by som plech menších rozmerov , bublaninka nebola taká vysoká akú mám rada , ale nevadilo zjedla sa ani som sa nestačila obzrieť:-))
Nemam ceresne , bol s cucoriedkami.Odporucam vyskusat,
stoji za to!
Je vidieť že máš svoje krásne čerešne a koláčik bohato nimi môžeš zasypať.Potom to už nie je bublanina,ale óda na chutný čerešňový zákusok.