Foto: garanco
Skúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja pridávam do nej kyslú smotanu a bylinky nevarím, Zobraziť celý popisSkúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja pridávam do nej kyslú smotanu a bylinky nevarím, iba ich pridám na záver do hotovej, horúcej omáčky. Možno sa Vám bude páčiť jej chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 lyžíc |
|
3 PL |
|
1 ks menšia |
|
0,5 l studená |
|
0,5 l |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kôpor, dobre ho opláchneme pod tečúcou vodou, v utierke osušíme a hrubšie stonky odtrhneme. Najemno ho posekáme.
-
2
Z oleja a 3 lyžíc hladkej múky pripravíme svetlú zápražku,
-
3
pridáme najemno nakrájanú cibuľu a necháme dobre speniť.
-
4
Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, necháme krátko povariť. Z kyslej smotany, mlieka a 1 lyžice múky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme k základu ( tie čiastočky kôpru sú len z vypláchnutej nádobky, v ktorej som ho sekala)
-
5
Za stáleho miešania krátko povaríme, posolíme, okoreníme a odstavíme zo zdroja vyhrievania. Pridáme kôpor, koľko vám chutí. (Keďže záhradu máme 20 km od domu, zvyšný kôpor som dala do mrazničky a bude možno na tekvicu.)
-
6
Omáčku podávam, ako obvykle, najradšej s knedľou, zemiakmi, no dnes som si urobila cestoviny a kuracie prsia na prírodno - aby to voňalo aj za mäsom.
Taku nevarenu akoar ako dressing robim tiez ale ako prilohu, nie ked sme zahladoveny na zemiaky a varene masko alebo perkelty.
Vyborne!