Kura na mede

ptroci - fotkaptroci, 28. mája 2011
Kura na mede
Foto: ptroci

recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1/2 až 1 PL strúhaný čerstvý
2 PL
2 PL
1 PL
3/4 ČL
80 g
0,5 - 1 dcl




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho masla prelisujeme cesnak a zázvor (prípadne zázvor nastrúhame). Pridáme ostatné suroviny, dobre zamiešame a na záver prilejeme vodu.

  2. 2

    Stehná umyjeme, namočíme do marinády a vložíme do pekáčika. Zaleje marinádou a pečieme odokryté pri 180°C asi 30 minut. Počas pečenia polievame šťavou.

  3. 3

    Ako príloha je dobré zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrá marináda, ale nechala by som to marinovať cez noc - veď preto je to marináda, a miesto vody by som dala olej, tak to robievam aj ja, je to dobré, no odstáte bude ešte lepšie.
ptroci
olej tam nedavam, keďže tam ide maslo. A kura ma v sebe taky trocha tuku ešte :) Cez noc sa to môže nechať stáť, ale chutí to moc dobre i hneď pečené :)
tatranka
Mám rada kombináciu medu na mäsku.Jednak pri pečení vytvorí ohromnú kôrku a tým,že med skaramelizuje je to ohromná chuť.V recepte sú ingrediencie,ktoré zaručujú chutné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia