
Slávnostný bochník na sviatočný stôl
Veľmi chutný bochník, môže vyzerať slávnostne na sviatočnom stole.

Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno
Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je...

Kuracia pečeň s jablkami a slovenskou ryžou
Pečeň z bársakého zvieraťa považujem za lahôdku v pravom slova zmysle, ktorú predčí, aspoň podľa...

Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...

Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...

Ryba na thajský spôsob
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, ...

Japonské soba noodle s tuniakom
Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo...

Jemne sladké kváskové bochníčky (vegan)
S kváskom sme už kámoši :-). Recept som našla tu: http://www. varimezdrave. cz/velikonocni-kvaskove-jidase/. Nepoužila som...

Karobový/kakaový bochník - bez lepku, vegan
Recept som našla tu: http://bubblegirlbakes. com/bubblegirlbakesblog/2013/9/19/marble-cake a zjednodušila a nejaké veci ubrala, pretože nám pri prvom...

Kuracie prsia v nivovej omáčke
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán.

Moja gulášová polievka
Na oleji opražíme cibuľku do zlata, pridáme mäsko, zaprášime paprikou a rascou. Necháme podusiť....

Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích...

Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...

Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.

Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...

Mungo na cibuli
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka....

Šalát z kvasenej zeleniny (vegan)
Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný šalát zo surovín, ktoré sú dostupné aj v zime:-)

Cícerová nátierka zo Stredomoria (vegan)
Ďalšia inšpirácia na vianočné pohostenie...

Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...

Ryža s hubami a parmezánom
Určite poznáte tú skvelú vôňu dusených či opečených húb ... ale možno neviete, že ju...

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...

Dalmatínske vianočné menu: Fritule
Na Štedrý deň alebo chorvátsky „Badnjak“ sa v Dalmácii jedia ryby a fritule - malé, okrúhle,...

Gnocchi s lososom, čerstvou mätou a paradajkami
Talianské zemiakové gnocchi sú ako stvorené pre jemné, chuťovo vyvážené jedlá. Vynikajúci losos, pór,...

Fitness kuracia pečeň - rýchlovka
Na pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo...

Plnená mrkvová palacinka
Včera sme mali túto ľahkú večeru... robila som tieto mrkvové palicinky už s rôznymi plnkami, ale...

Sous Vide bravčová panenka
znova som len skúšala sous vide úpravou pripraviť bravčovú panenku a myslím že sa aj vydarila -aspoň...

V trúbe pečené zemiakové mesiačiky
Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé, lebo sú pečené bez tuku. U nás sú veľmi v obľube,...

Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...

Pappardelle s hubami / hríbami so šampiňónmi
Jednoduchá príprava tejto pasty pri dodržaní správneho postupu s týmito surovinami je určená všetkým, pre ktorých sú...

Kvásková vánočka
Převedla jsem si svou oblíbenou vánočku na kváskovou - samozřejmě potřebuje delší dobu kynutí, ale zase...

Pečená krkovička vcelku
Mäso pripravené pre môjho chlapa. Nič nezvyčajné, ale chutilo a nie je s ním veľa...

Kozí chrbát
Tento recept nikde nenájdete, lebo ho robievam doma už dva roky a pochádza z mojej vlastnej...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.