Foto: tiginko
Trochu upravená inšpirácia z Veselých borůvek sa zíde, keď nemáte čas sa venovať komplikovanejšiemu obedu
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V hrnčeku si roztopíme maslo a pridáme med. Necháme trochu vychladnúť.
- 2
Umyté morčacie prsia osušíme, posolíme a posypeme cayenským korením a urobíme do nich zárezy, ktoré vyplníme naplátkovaným cesnakom a vetvičkami rozmarínu.
- 3
Mäso položíme do menšej zapekacej nádoby, v ktorej máme rozložené na kolieska nakrájaný citrón a polejeme ho zmesou masla a medu.
- 4
Buď vložíme a uzavrieme nádobu do vrecka na pečenie ako ja, alebo ho prikryjeme alobalom.
- 5
Pečieme 30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, potom vrecko/alobal odstránime a za častejšieho polievania výpekom dopečieme cca 20 min do červena. Zároveň s mäsom môžeme dať v ďalšom vrecku piecť na spodok rúry s trochou oleja premiešanú zeleninu na prílohu, tentoraz to bola mrkva, šampiňóny a zelené fazuľkové struky.
- 6
Keď je mäso hotové, vyberieme ho na dosku a necháme chvíľu pred krájaním odpočívať. Medzitým upečenú zeleninu bez šťavy preložíme do pekáčika po mäse, z ktorého vyberieme citrón a premiešame s výpekom. Mäso nakrájame na plátky, servírujeme so zeleninou a povedzme s varenými zemiakmi.
- 2
*****
Robievame často v pečacom vrecku, máme to radi, vždy ostane mäsko šťavnaté. Ja vrecko popichám ihlou a položím do hlbokého plechu kde pridám šálku vody.
Pôvodne som @mariamka chcela piecť priamo v sáčku, ale nakoniec som bola rada, že sa mi pekáčik zmestil do vrecka, lebo som plánovala v druhej fáze polievať mäso výpekom a to by bolo trochu komplikovanejšie, keby som strčila vrecko do pekáčika :-) Takto to bolo bez problémov.
@jerica zárezy už boli obsadené :-) a aspoň som mohla zmiešať maslo s medom.
@kecemis pssst, nie tak verejne, normálne sa červenám ako školáčka :-)
Teším sa, že sa vám takýto jednoduchý recept páči rovnako ako mne, vďaka vám priatelia
Aj ten nápad s kastrólikom do sáčku som využil.
Ja ďakujem, je to naozaj výborný recept, skúsim to aj zo stehna, to bude bašta! :-)))