Pikantné morčacie prsia na mede fotorecept

tiginko - fotkatiginko, 23. februára 2014
Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept)
Foto: tiginko

Trochu upravená inšpirácia z Veselých borůvek sa zíde, keď nemáte čas sa venovať komplikovanejšiemu obedu

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
4-5 strúčikov
4 vetvičky
80-100 g
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnčeku si roztopíme maslo a pridáme med. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Umyté morčacie prsia osušíme, posolíme a posypeme cayenským korením a urobíme do nich zárezy, ktoré vyplníme naplátkovaným cesnakom a vetvičkami rozmarínu.

    Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso položíme do menšej zapekacej nádoby, v ktorej máme rozložené na kolieska nakrájaný citrón a polejeme ho zmesou masla a medu.

    Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Buď vložíme a uzavrieme nádobu do vrecka na pečenie ako ja, alebo ho prikryjeme alobalom.

    Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme 30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, potom vrecko/alobal odstránime a za častejšieho polievania výpekom dopečieme cca 20 min do červena. Zároveň s mäsom môžeme dať v ďalšom vrecku piecť na spodok rúry s trochou oleja premiešanú zeleninu na prílohu, tentoraz to bola mrkva, šampiňóny a zelené fazuľkové struky.

    Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso hotové, vyberieme ho na dosku a necháme chvíľu pred krájaním odpočívať. Medzitým upečenú zeleninu bez šťavy preložíme do pekáčika po mäse, z ktorého vyberieme citrón a premiešame s výpekom. Mäso nakrájame na plátky, servírujeme so zeleninou a povedzme s varenými zemiakmi.

    Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

44 komentárov k receptu
5* @tiginko , 5* @afataga. Recept na prípravu je výborný, jednoduchý, nehovoriac o výslednom efekte. Krásne foto. Afi, tak som sa z chuti dávno nezasiala, čo Teba nenapadne :-) Ale otázka je to dobrá,odpoveď aj mňa zaujíma:-)
@tiginko , recept sam o sebe velmi pekny a urcite to je /aj u nas bude / velmi chutne :-) S tym sackom na pecenie to bol velmi dobry napad - prsia z morky su mimoriadne suche a keby sa este klasicky piekli , tak by boli suche ako piliny ....Prave preto som ich piekla iba raz a odvtedy som to nerobila . Mna ani nenapadlo aby som ich dala piect do toho sacka aj s pekacikom :-))))
Úvodná fotka perfektná, aj recept výborný! Navnadila si ma @tiginko na túto dobrotu veru
Robievame často v pečacom vrecku, máme to radi, vždy ostane mäsko šťavnaté. Ja vrecko popichám ihlou a položím do hlbokého plechu kde pridám šálku vody.
fakt krasne a zdravo vypecene prsia, to s tym pekacom v saciku ma zaujalo, dalo by sa ja sacik v pekaciku? :) ktovie ;) urcite vyskusam a dakujem :))
@afataga k tomu sáčku: 1. naschvál som zvolila sáčok, presne to trafila @babidka , skúsená to kuchárka - morčacie prsia by som sa bála inak piecť, lebo by mohli vyschnúť. Aj dierky som spravila len dve, pre istotu, ak by to chcelo vybuchnúť 2. dekel musíš umývať, sáčok vyhodíš.
Pôvodne som @mariamka chcela piecť priamo v sáčku, ale nakoniec som bola rada, že sa mi pekáčik zmestil do vrecka, lebo som plánovala v druhej fáze polievať mäso výpekom a to by bolo trochu komplikovanejšie, keby som strčila vrecko do pekáčika :-) Takto to bolo bez problémov.
@jerica zárezy už boli obsadené :-) a aspoň som mohla zmiešať maslo s medom.
@kecemis pssst, nie tak verejne, normálne sa červenám ako školáčka :-)
Teším sa, že sa vám takýto jednoduchý recept páči rovnako ako mne, vďaka vám priatelia
totok je jedlo pre mňa, takéto ja ľúbim, nič len mäso a zeleninu, tie fotky sú už jedlé, nádherné, ti isto vtipná @afataga s technickou otázkou na dekel, :-), posunula osvetľovačov, že? jedného určite, 5* zaslúžene
Tánička mala som v nedeľu šťastie na prírodného osvetľovača - slniečko :-) Ja veru tiež mäso so zeleninou na akýkoľvek spôsob... vďaka za pekné slová
vďaka @paploska , ja mám morčacie mäso najradšej, dá sa pripraviť na veľa rôznych spôsobov, vždy je zaručene mäkké a viem sa vysporiadať aj so suchšími prsiami, často z nich robievam minútky, alebo soté na spôsob číny
@tiginko vyskusane, vyborne! s kuracimi stehnami vykostenymi trosku som si to zjednodusila, cesnak som postruhala, rozmarin a chilli nadrvila, maslo, med a citronova podlozka, ok, sacik v pekaciku sa nekonal, ale pozmachlala som namoceny papier na pecenie /nie je to nahodou tvoj vynalez? skvele papanie, dakujem

Raz som omylom kúpil morčacie prsia namiesto stehna a bol som z toho na seba nahnevaný. Ale vďaka tebe @Tiginko už nie som. Recept som dodržal do bodky a vyplatilo sa. Veľmi som sa bál že mäso bude suché, ale bolo práveže prekvapivo šťavnaté. Urobil som aj trochu zemiakov, ale vobec ich netreba. Tá fantastická zeleninka úplne stačí . (Veď som tie zemiaky ani nedojedol). Dal som si k tomu pohár bieleho suchého vina Chardonnay a mal som slávnostný obed.
Aj ten nápad s kastrólikom do sáčku som využil.


urobil si mi veľkú radosť @altyn , je fajn, že niekto ďalší potvrdil, že morčacie prsia nemusia byť vždy suché. A som rada, že si mi pripomenul môj vlastný recept, hneď po dovolenke si ho naplánujem. Teším a pozdravujem :-)

Pridaj komentár k receptu: