Foto: kecemis
S tymto jedlom som sa po prvy krat stretol v mexicu. Bolo osviezujuce, lahke a stiplave. Zaroven tento recept ponuka vela moznosti od uplneho Zobraziť celý popisS tymto jedlom som sa po prvy krat stretol v mexicu. Bolo osviezujuce, lahke a stiplave. Zaroven tento recept ponuka vela moznosti od uplneho veganstva az po masove variacie.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
3/4 ČL |
|
3-5 PL (najlepšie olivový) |
|
1 ks |
|
2 ks (feferónka) |
|
2 ks |
|
4-6 ks |
|
1 ČL alebo sušený 1/2 ČL |
|
1/2-1 ČL |
|
500 ml |
|
4 ks |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Baklazan nakrajany na mensie kocky som dal na papierovy obrusok a posolil.
-
2
Pocas potenia sa chudaka baklazanu, som si nakrajal nadrobno paprika, jalopeno, cibulu, cesnak som pretlacil a otvoril som si paradajkovu konzervu.
-
3
Na rozohriaty olej v panvici som dal vypoteny baklazan. Restoval som ho priblizne 5 minut.
-
4
Pridal som cibulu, paprika, jalopeno a cesna. Za castejsieho miesania varim asi 5 minut. Potom som pridal rozmarin a cervenu udenu paprika, pripadne sol a miesal este asi minute.
-
5
Pridal som paradajky, ak je treba tak troche vody. Ja som pridal asi 150 ml. Obcas zamiesam a varim asi 10 minut.
-
6
Ked mi zmes dostatocne zhustla premiestnil som ju do vhodneho plechu, v mojom pripade som pouzil stvorcovy plech na pecenie. Do zeleniny som lyzickou spravil priehlbeniny do ktorych som dal vajicka.
-
7
Posypal som ich potom postruhanym syrom a dal zapiect do predom vyhriatej rury na 200 stupnov. Priblizne 12-15 minut. je na vas ci chcete mat zltka uplne tuhe alebo polotekute.
Dávam si do kuchárskej knihy :)
*****
@hanak to nic. To bola reakcia na @marianne a na cerstve paradajky.