Kuracia paštéta v mandľovej kôrke

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. februára 2014
Kuracia paštéta v mandľovej kôrke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
100 g
10 g
100 ml
200 ml
50 g
100 g
 (tymian)

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná jemne nasolíme, potrieme olejom a dáme upiecť domäkka. Medzičasom očistíme cibuľu a najemno ju nasekáme. Na panvicu vložíme maslo, trochu prilejeme olej, aby maslo nezhorelo, vložíme cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme prekrájanú kuraciu pečeň.

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí mäso oberieme od kosti (bez kože) a vložíme do mixéra. Osolíme, okoreníme a dáme mixovať na jemnú masu. Pridávame biele víno, smotanu a pečeň a necháme dobre premiešať, aby sa suroviny spojili. Vhodnú formu vylejeme studenou vodou (aby sa fólia lepšie prilepila) vystelieme potravinovou fóliou a naplníme pripravenou zmesou. Pred uzavretím dvakrát-trikrát buchneme formou o stôl, aby sme sa zbavili prebytočného vzduchu a zabalíme.

  3. 3

    Takto naplnenú formu vložíme do pekáča do polovice naplneného vodou (takzvaný vodný kúpeľ) a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C asi na 20 minút. Po vychladnutí nakrájame na porcie a pred podávaním obalíme v mandľových lupienkoch. Vhodná príloha je domáci chlieb alebo opečená hrianka.

Diskusia k receptu

timara
tak to vyzerá výborne, do toho sa niekedy určite pustím. . .
huck
Vynikajuci recept s perfektnym opisom pustupu pripravy.
frezia
Vyborny recept, pastety jeme len domace, recept ukladam a coskoro vyskusam. Dakujem.
anyx
Vyzera to dobre vyskusam:)


1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čo keď nemám formu uzatváraciu. Môžem do srnčieho ? Samozrejme bez fólie.
babav
Fajnova pasteta...vyborny recept!KK.
joel
Vyskúšam ale bez mandli,už sa mi zbiehaju slinky
timara
Tak cez víkend som robila túto paštétu, bola moc dobrá, ale pri príprave receptu som narazila na dve suroviny, ktoré sú v rozpise a nie sú v postupe. Takže som cesnak pridala k cibuľke, keď sa opekala na panvici a rozmarín sme použili až pri servírovaní.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha