Kuracia paštéta v mandľovej kôrke
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná jemne nasolíme, potrieme olejom a dáme upiecť domäkka. Medzičasom očistíme cibuľu a najemno ju nasekáme. Na panvicu vložíme maslo, trochu prilejeme olej, aby maslo nezhorelo, vložíme cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme prekrájanú kuraciu pečeň.
- 2
Po upečení a vychladnutí mäso oberieme od kosti (bez kože) a vložíme do mixéra. Osolíme, okoreníme a dáme mixovať na jemnú masu. Pridávame biele víno, smotanu a pečeň a necháme dobre premiešať, aby sa suroviny spojili. Vhodnú formu vylejeme studenou vodou (aby sa fólia lepšie prilepila) vystelieme potravinovou fóliou a naplníme pripravenou zmesou. Pred uzavretím dvakrát-trikrát buchneme formou o stôl, aby sme sa zbavili prebytočného vzduchu a zabalíme.
- 3
Takto naplnenú formu vložíme do pekáča do polovice naplneného vodou (takzvaný vodný kúpeľ) a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C asi na 20 minút. Po vychladnutí nakrájame na porcie a pred podávaním obalíme v mandľových lupienkoch. Vhodná príloha je domáci chlieb alebo opečená hrianka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu