Foto: lollyteska
Neznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja sa ešte "bojím" a tak som vždy skúšala Zobraziť celý popisNeznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja sa ešte "bojím" a tak som vždy skúšala spraviť palacinky na suchej panvici.. A poviem vám, s týmto receptom sa mi to ozaj podarilo! :) Stačia 4 suroviny a je to! :) Palacinky si potom môžete ľubovoľne naplniť, nasladko alebo slano :) ... Mám len výslednú foto, netušila som totiž, že sa to ozaj podarí, tak ma ani nenapadlo pofotiť... ale som si istá, že ich zvládne každý aj bez toho :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takže.. začneme s tým, že si pripravíme všetky suroviny. Ja som použila špaldovú múku, ale kto nemá, môže aj obyčajnú :) Vajíčka mám od starkého, tie najlepšie! A mlieko klasika polotučné od kravičky...
- 2
Vajíčko s mliekom si vymiešame mixérom a pridáme 5PL múky a sódu bikarbonu a pekne do hladka mixujeme :) Netrvá to dlho...
- 3
Potom si už len pekne nalievame cesto na rozohriatu panvicu a opekáme palacinky z oboch strán na miernom ohni...
- 4
A HOTOVO! :) Palacinky si potom ľubovolne naplníme a ozdobíme ovocím, šľahačkou, topingom. Ja som plnila karamelovou nátierkou, ktorú mamina nedávno kúpila myslím v Lidli. Výýborná!!! Tiež som niektoré spravila s BBpudingom (jednoducho som uvarila puding, potrela ním palacinky a zrolovala) A samozrejme že aj moje obľúbené s tvarohom, do ktorého som vmiešala náš domáci medíííík :) Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(inak: prajem vela sil k zvladnutiu anorexie.)
(inak: prajem vela sil k zvladnutiu anorexie.)
Držím palce! :)
Ja ďakujem za komentár :) Potešil aj po nejakom čase, keďže som sem pridávala tento recept na palacinky už dávno... ale robím ich stále rovnako :) Akurát, že dávku zdvojnásobím, pretože robím na obrovskej panvici a z takéhoto množstva by mi vyšli max. 4 :D ... A áno, je to presne tak - treba im nechať čas! :) pekne pomaličky, NA MIERNOM OHNI ich opekať do zlatista :) Dobrú chuť :)