Palacinky bez oleja

lollyteska - fotkalollyteska, 27. februára 2014

Neznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja sa ešte "bojím" a tak som vždy skúšala Zobraziť celý popisNeznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja sa ešte "bojím" a tak som vždy skúšala spraviť palacinky na suchej panvici.. A poviem vám, s týmto receptom sa mi to ozaj podarilo! :) Stačia 4 suroviny a je to! :) Palacinky si potom môžete ľubovoľne naplniť, nasladko alebo slano :) ... Mám len výslednú foto, netušila som totiž, že sa to ozaj podarí, tak ma ani nenapadlo pofotiť... ale som si istá, že ich zvládne každý aj bez toho :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 PL alebo špaldová
1 ks
250 ml
 štipka




Postup

  1. 1

    Takže.. začneme s tým, že si pripravíme všetky suroviny. Ja som použila špaldovú múku, ale kto nemá, môže aj obyčajnú :) Vajíčka mám od starkého, tie najlepšie! A mlieko klasika polotučné od kravičky...

  2. 2

    Vajíčko s mliekom si vymiešame mixérom a pridáme 5PL múky a sódu bikarbonu a pekne do hladka mixujeme :) Netrvá to dlho...

  3. 3

    Potom si už len pekne nalievame cesto na rozohriatu panvicu a opekáme palacinky z oboch strán na miernom ohni...

  4. 4

    A HOTOVO! :) Palacinky si potom ľubovolne naplníme a ozdobíme ovocím, šľahačkou, topingom. Ja som plnila karamelovou nátierkou, ktorú mamina nedávno kúpila myslím v Lidli. Výýborná!!! Tiež som niektoré spravila s BBpudingom (jednoducho som uvarila puding, potrela ním palacinky a zrolovala) A samozrejme že aj moje obľúbené s tvarohom, do ktorého som vmiešala náš domáci medíííík :) Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

babidka
Skusim urobit -paci sa mi , ze v ceste nie je cukor a ked nedam velmi "cukrovu" plnku , tak by mohli byt aj dietnejsie....:-)
orsi
krasne a zdrave :) tiez mam rada taketo "bezpecne recepty" :)
(inak: prajem vela sil k zvladnutiu anorexie.)
orsi
krasne a zdrave :) tiez mam rada taketo "bezpecne recepty" :)
(inak: prajem vela sil k zvladnutiu anorexie.)
malusa
Prave pridanie cukru sposobuje pripalovanie palaciniek,aj ja mam rada taketo bez tuku.
sesy5591
tak ja som zatial palacinky sama nerobila , nemala som odvahu :D ale vyzera to dost jednoducho a rychlo ..aspon tento recept urcite si to zajtra vyskusam :D
lollyteska
@sesy5591 palacinky sú jednoduché, pokiaľ je dobrý recept :) Aj ja som ich zo začiatku robievala len s babičkou, no teraz to už zvládam aj sama :)
Držím palce! :)
evanaaa
Ak je dobrá palacinkáreň, s nízkym okrajom, a najlepšie teflónová ( iste aj keramická, ale tam som neskúšala), na hustote cestíčka nezáleží, ja robím od oka, a ku koncu, ak zhustne viac, ešte ho trochu dodatočne zriedim. Na liatinovej, či aká to bola, mi vždy pár prihorelo, na terajšej sa mi robí dobre, bez obáv. A robila som už z viacerých múk, a aj so sladidlom, z mlieka, zo smotany, aj s pridaním minerálky, vždy sú dobré.
kalllista
Dakujem za rcp!!! Prvýkrát som ich robila predvčerom, no, myslela som si, že už viac nie. Prvá klasika potrhaná, aj keď som dala rozohriať panvicu. Ale! Po chvíli bolo všetko v poho, len som časom zistila, že palacinke treba dať čas. Pokojne na ňu aj "zabudnúť" a práve vtedy sa dá dobre otočiť. Čiže dnes som ich robila 2.x a budem určite zas, hlavne že bez oleja, to je super!
lollyteska
@Kalllista (9.11.2016 20:59)

Ja ďakujem za komentár :) Potešil aj po nejakom čase, keďže som sem pridávala tento recept na palacinky už dávno... ale robím ich stále rovnako :) Akurát, že dávku zdvojnásobím, pretože robím na obrovskej panvici a z takéhoto množstva by mi vyšli max. 4 :D ... A áno, je to presne tak - treba im nechať čas! :) pekne pomaličky, NA MIERNOM OHNI ich opekať do zlatista :) Dobrú chuť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia