Opražený losos na zelenine a so špenátovou zemiakovou kašou fotorecept
Foto: kecemis
Inspiracia pochadza z casopisu Canadian Living.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
na osmaženie |
|
Zemiaková kaša: | |
800 g |
|
125 ml |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
3 hrnček |
|
Zelenina: | |
1 PL |
|
6 ks |
|
3 hrnček alebo paradajka |
|
2-4 ČL alebo sušený |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1.5 hrnček alebo cerstva |
|
1 ks |
|
4 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravil som si lososa, posolil a okorenil. Nehal som ho postat.
-
2
Ocistil som si zemiaky a nakrajal na drobno a dal varit v osolenej vode. Pokial sa zemiaky varia, pokrajal som na tensie pasiky spenat. Ked mam zemiaky uvarene, scedil som vodu, pridam mlieko, chren sol a korenie. rozslahal som zemiaky, pokial neboli uplne jemne a pridal som spenat a zamiesal.
-
3
Medzitym som si pripravil potrebnu zeleninu. Cesnak som ocistil a nakrajal na platky, paradajky som nasekal na drobno, cuketu som nakrajal na drobnejsie a pripravil som si kukuricu a potrebne koreniny.
-
4
V panvici som rozohrial olej a kratko som oprazil cesnak asi 1 minute.
-
5
Pridam ostatnu zeleninu a ingrediencie, paradajky, sol, korenie, timian a med. Ak treba mozete pridat troche vody. Varil som pokial mi to cele nezhustlo, za staleho miesania. Asi 12 minut.
-
6
Pridal som kukuricu a cuketu. Pridal som tu aj troche vody, asi 2-3 lyzice, moja zmes bola troche sucha. Opatrne som to cele premiesal a nehal varit za obcasneho miesania asi 5 minut. Pridal som maslo.
-
7
Pripravil som si lososa na masle. Lososa som opekal kozou dole, aby koza bola chrumkava a hlavne sa lahko dala uvolnit z panvice. Na tanier som dal do stredu zemiakovu kasu, okolo pripravenu zeleninu a navrch oprazeneho lososa.
*****